Hungry hearts

 
Känner ni också att det är höst nu? Regnet upphör aldrig, löven faller ner och lervällen i hästhagarna kommer fram. NK dekoreras höstigt i skyltfönstrena och det osar kaffe och nybakade bullar vid varje café.
Mm..nybakade bullar...och kaffe...mmmmm...
NEJ.
Många beklagar sig över de där extra kilorna som läggs på under hösten. Hösten är en sån där typisk fika-säsong. Eftersom det regnar så måste vi gå in i det här lilla fiket mitt under vår shoppingrunda, och oj! Här fanns det ju kakor. Tar nog en..eller 2..Kan även testa på den där bullen...En liten chokladpralin vore fint också.
Hur skall man tackla denna fikakultur som uppstår under myshösten?
Självklart ska man fika! Det gör ju jag också! Jag är ju ändå bara människa. Dessutom så hamnar min mamma även i nån jäkla fas där hon måste baka allt som finns i en konditorimeny. Det är liksom taget att jag måste smaka. Tricket är hur man äter och hur man fikar.
Jag har personligen bestämt mig för att fika ENDAST vid speciella tillfällen, typ som när man får ett kärt återseende av en vän eller när man skall fira något speciellt. Och då trycker man inte i sig hela kakfatet med servett och smulor på, utan man tar en sak som frestar en extra mycket.
Själv är jag riktigt svag för kakor. Så om jag ska fika nånting så är det en kaka som gäller. Och då menar jag endast en. Finns det ingen kaka så tar jag inget, eftersom jag inte njuter av bullar och tårtor(euw) på samma grad som när jag äter en kaka.
Så jag tänkte ranka upp lite tips för att ni skall klara er under denna mystid;
 
*Småät inte under hösten bara för att ni sitter vid en fikasituation. Ät endast vid speciella tillfällen. Ni kommer njuta så mycket mer av den där bullen eller kakan än om ni äter konstant.
 
*Frukt är svaret. Vet ni att ni småäter, ta med er frukt vart ni än går! Frukt är gott och nyttigt och ni lurar hjärnan genom att hålla händerna och munnen sysselsatt! Ta med er eran favoritfrukt, en favorit är mandariner eller apelsiner som tar ett litet tag att äta!
 
*Vin? Nä! Vin må vara det bästa, men oj vilken kaloribomb det är! Vin är också en typisk dryck man unnar sig under hösten och vintern. Ersätt det med goda smaksatta kaffen och teer. Jag brukar dricka en kaffesort som är smaksatt med kola. Helt underbar! Chaite och vaniljte är också att rekommendera!
 
*Om du nu köpt choklad eller godis, ta endast några få bitar. Bryt loss en bit av chokladkakan, ta några bitar av godispåsen och stoppa undan den sen. Begränsa dig! På så sätt kommer du inte äta utan att du tänker på det och sen vips, så är allt godis borta. Du kommer dessutom vara för lat för att hämta mer om du lägger undan påsen/chokladen, så begränsa ditt intag av godis och choklad!
 
*Det är inte maten som lägger på vikten, det är fikat och drickandet. Tagga ner med allt sött och tagga ner med smådrickandet! Spara dig till enstaka tillfällen som födelsedagar, speciella firanden! Jag säger nyår och halloween!
 
*Lägg fram fruktskålen på ditt matbord. Ser du den där goda fruktskålen som givetvis ska vara blandad med en massa färgglad frukt, kommer du skita i att rota i förrådet efter en kaka eller en chokladbit. Lägg fram en massa vindruvor, apelsiner, äpplen, päron, bananer, plommon...U name it! Finns oerhört mycket frukt där som ni säkert inte ens har upptäckt!! Kör på det!
 
Hoppas att mina tips till en trevlig höst hjälpte er!  Gå och tänd en massa ljus, sätt på mysmusik och knapra på era vindruvor! 
 
//dinzezysKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback