23

Min underbara middag idag. Lövbiff fylld med soltorkade tomater, potatis och sojabön/broccolisallad.

Det här med hälsa, det är ingen hobby eller projekt. Det är en underbar livsstil. Folk verkar inte förstå att man inte har något val. Sooner or later måste man leva en livsstil som håller i längden. Det är därför väldigt synd att folk väntar i sista stund med att fixa det.     
Hur är ens framtidsbild egentligen? Jag vill vara en medelålderskvinna som är pigg och glad och harmonisk, som struttar runt i ett shoppingcenter och är smal, fräsch, snygg och hälsosam. Jag antar att det är fullt normalt att se att man vill se ut som man gör nu, bara äldre och oftast snyggare. Men hur skall det gå ihop med din livsstil?   
Man festar, röker, super, knarkar, äter för att man är ung och för att man kan. Men hur blir det sen? Man kommer aldrig kunna undvika dem där rynkorna som kommer alldeles för tidigt, slitet hår och en kraftig kropp. Allt du gör nu kommer följa dig i senare skede, så är det bara.   
Du kommer aldrig kunna renovera din kropp eller skaffa en ny modell. Det är den kroppen du lever med, som du levde med när du sprang i blöjor och kommer leva med när du är i äldre dagar. Det du utsätter den för kommer påverka den, även om du tror att du är oförstörlig eller odödlig.   
De vuxna som är de såkallade fräscha föräldrarna har, enligt studier, utövat någon form av träning och brytt sig om sin kost. Dessa är dem vuxna som ser minst 10 år yngre ut än dem som äter snabbmat och sitter still. Sorgligt men sant.   
Alla kommer börja motionera en dag. Antingen gör du det redan, andra kommer börja och sen finns det dom som stresstränar inför bröllop, beach 2016 etc eftersom de inser att de inte ser ut som de gjort tidigare.  En del saker är oundvikliga. Jag vill inte låta som om jag påstår att alla som inte lever som jag kommer bli överviktiga vuxna, det är inte min poäng. Det jag säger är att du kan inte rymma från din hälsa, eftersom det kommer ikapp. Och då kan man fråga sig om det är värt det osunda livet och ignoransen mot konsekvenserna. Det är din kropp, det är ditt liv och det är även ditt val.   
Folk kan ta åt sig av detta, och då tycker jag ni ska fundera på varför. Lever ni såhär, stå för det. Vill ni inte leva såhär, ändra på det. Jag missar ingenting av det såkallade "goda livet", älskar mitt hälsosamma och vältränade liv.   
Min tankebana är "Om jag fortsätter i denna bana kommer jag vara en slank, fräsch och fit medelålderskvinna som strosar runt på Stockholms gator."   
Om ett år, denna dag kommer du ha önskat att du började träna idag. (Jag vet förövrigt inte varför bloggen ser så konstig ut atm, hoppas det löser sig tills imorgon.)
//dinzezysKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback