Bulbform

 
Nu skall jag släppa en trevlig bomb!
From. V. 45, veckan efter höstlovet, fram till julafton skall jag påbörja min nya diet. Jag vill ju inför julen gå ner 3 kilo till och den här dieten är anpassad för folk som tränar mycket så att muskelmassa inte försvinner!
Kosten kommer då vara väldigt begränsad.
Jag kommer endast äta: Frukt(mellanmål), lätt-kvarg, keso-mini (mindre fetthalt), lax, kyckling, kött, grönsaker, korv (82% kötthalt), proteindryck, nötfärs, skinka, ibland leverpastej-mini (om jag lyxar till det) och äggvitor. 
Till frukost blir det 1 dl hvregrynsgröt som är de enda kolhydraterna jag tar in under dagen, förutom det lilla som finns i grönsaker och frukt. Såser, dipper och krämer skall endast bestå av kvarg och alla söta drycker får endast innehålla sötningsmedel.
Det blir alltså inget godis, inget sött, inget onyttigt, inget med mjöl, annat som kan binda upp vatten under huden och inget med mycket energi (kolhydrater). 
Det kommer bli kämpigt eftersom jag aldrig kommer kunna äta med polare, aldrig fika..Men efter dieten kommer jag kunna smygstarta med kaffe och lättmjölk, lasagne och kunna inta alkohol ibland. 
Det här kommer bli spännande och jag är taggad på att få se vad för resultat man kan få genom att lägga om kosten såhär hårt under enbart en månad!
Kramis på er!
 
//dinzezys


Jag har vissa synpunkter på din kost. Det du anser vara "nyttigt" verkar till största del bestå av kött. Förutom den uppenbart etiska aspekten i att överstiga sin köttkvot så extremt mycket (förstör miljön, bidrar till världssvälten, gynnar en fruktansvärd djurhållning) så får du i dig enorma mängder antibiotika och hormoner. Rött kött och korv ökar dessutom risken för cancer signifikant.

2013-10-23 // 19:37:30

men herregud

2013-10-23 // 19:49:32

Det är inget "men herregud". Att lägga upp sin kost på det där sättet är otroligt hänsynslöst mot omvärlden. Produktion av kött är en av de största anledningarna till utsläpp idag, och vi måste arbeta gemensamt för att minska vårt intag - inte lägga upp en kost där man i princip bara äter slaktade djur. Kostprogrammet kommer bli nyttigare både för dig och resten av världen om du lägger till linser, bönor och baljväxter (bra med protein, vitaminer och fibrer, långsamma kolhydrater), fullkornsmat, nötter mm. Rotfrukter går jättebra att äta om de får svalna; de blir då långsamma kolhydrater och superbra källor till näring.

2013-10-24 // 09:02:15

förtydligande: jag skrev "men herregud" som en kommentar till kosthållningen, tycker den känns väldigt restriktiv och inte särskilt bra.... det var en kommentar till inlägget och inte till din kommentar.

2013-10-24 // 12:41:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback