I'm coming home

 
Dagens träningspass:
Styrka hemma
Benböj 30 st
30 st russian twist, 15 på varje sida       8,8 kg hantel
Utfall 20 st,  10 på varje ben
Hunden 20 st, 10 på varje diagonal 
Armhävningar på tå 5 st
 
Detta kör man 3 varv med 2 minuters vila emellan. Inte världens tyngsta styrkepass, men tillräckligt för att få röra på sig lite!
 
//dinzezys
 

I was born to be a soldier

 
Jag drömmer om den ultimata karriären inom Försvarsmakten och jag vet precis hur jag skall göra för att ta mig dit. Jag har en plan, ett mål och den enda som kan stoppa mig från att nå det är mig själv. Men jag är målmedveten, disciplinerad och har personlighet. Jag struntar i motgångarna, jag skiter i dem elaka kommentarerna och jag blickar bara framåt, kollar aldrig bakåt. 
Jag vill verkligen bli en soldat. Jag vill kunna vara ute i fält och enbart ha mina kamrater att stötta mig på. Jag vill lära känna mig själv och få utmaningar som är något utöver det vanliga. Jag vill jobba utomlands, åtminstone en gång i mitt liv, för att känna hur det känns och göra skillnad. Sen kanske jag lever som en veteran, som en officer, men forever soldier är min plan. 
Jag vill känna gemenskapen med mina kamrater, vara en av de soldater som är stolta över vad man gör och vara en inspiration för andra.
Jag vill, jag kan. Jag bestämmer öve rmitt öde, precis som du bestämmer ditt.
Ge aldrig upp dina drömmar och kom ihåg att varje steg är ett steg närmare ditt mål.
 
//dinzezys

Wolfpack

 
Dagens träningspass:
40 minuters promenad
65% av V02max
 
Skön återhämtningsdag från gårdagen. 
 
//dinzezys

Panzar Batallion

 
En sak som är så sjukt komiskt och de personer som jag skakar huvudet åt är de som säger "Tjejer ska inte ha muskler". Vad är det för bullcrap? Varför ska vi inte ha det? Hittar inte någon logisk bakgrund i det uttalandet. Alla människor borde bygga upp sin kropp och njuta av att vara starka, smidiga och oförstörbara. Som tidigare sagt så är vi jägare, kraftiga rovdjur som är till för att dra, lyfta, bygga och förflytta. Det fnns inget underbarare än att upptäcka hur mycket man klarar av genom att träna sin kropp. Jag älskar att vara starkare än folk runtom mig. Jag älskar att imponera på andra och mig själv och jag älskar att jag utvecklas och förflyttar mina gränser högre för varje gång. Jag kan förstå dem som inte gillar bodybuilder-tjejer, smaken är ju som baken, men det betyder inte att muskler på tjejer i allmänhet är fult. Det är fan i mig det sexigaste som finns på denna jord. Tänk er brudar med bikinitopp och jeansshorts. Och så ser man även magmuskler, snygga axlar, en stark och välformad rygg, tighta ben och snygga konturer på armarna.  Jag älskar't!
Av olika anledningar så hör jag ändå "Muskler är fult på tjejer.", men jag tror att personen som säger det själv inte skulle orka kämpa för en sån kropp och att det är huvudanledningen till att man säger så för att övertala sig själv och andra om att det inte är snyggt. 
Men vi tjejer kommer fortsätta kämpa, och vi kommer vara överlägsna!
 
//dinzezys
 

A day

Mina två fina.
 
Om jag skulle kunna få en 17-årig dos av sömn hade jag definitivt sagt ja till det. Folk är oftast trötta på slutet av veckan pga skola och jobb, men ser ändå fram emot helgen och en å annan utgång. Men jag är inte folk.  Jag är trött pga för mycket träning under vardagarna och sömnbrist. Samt skolstress. Är ju inte helt asocial.
Jag har vaknat och pluggat, kopierat ut träningsscheman, svängt mina ludna i Hagaparken, tagit en "after jog" med sträcktittande på serier, svettat av mig och försökt fixa till håret efter springrundan. Det var hårproblem. Mycket hårproblem. Men efter att jag insett att virveln i pannan inte skulle lägga sig som jag ville så kände jag att nej - nu fick det vara nog. Helt lugnt kan jag dock ändå inte ta. Har en massa skolsaker som måste läsas. Så det är bara att hoppa in i badrummet, skrubba bort allmän smuts från ansiktet, daska på lite tandkräm på tänderna, snöra på mig pyjamasen och bege mig till sängen. Tack och lov för att jag är ledig imorgon också. Och tack och lov för concealer som förhoppningsvis kan råda bot på mina knark-liknande ögon.
 
//dinzezys

Positive mind

 
Det är så sjukt onödigt med folk som går runt och är negativa jämt och ständigt. Det drar ner alla i omgivningen samtidigt som det drar ner personen i fråga. Om det är något som är jobbigt eller irriternade skall man säga till, istället för att låta det gå ut över ens humör och personlighet.  Man kan ofta se vilka som är negativa. De går runt med ett mörkt moln och sprider otroligt mycket negativ energi. Det blir en helt annan atmosfär. Har varit med om ett flertal gånger att jag är glad och livlig, men sen när en negativ person kommer in så blir det tungt att bara vara i rummet.  Det är bara att se på saker med en positiv inställning! Händelser sker oavsett om vi ser på dem som bra eller dåliga händelser. Det är inte fy skam om man misslyckas, allt är inte svart och vitt, allt är inte jobbigt. Sluta med gnällandet och klagandet över småsaker, kolla på situationen från ett annat perspektiv:  Kanske det var menat att det skulle hända? Kanske det hände för att något bättre kommer fram efteråt?
Sluta gnäll och klaga över saker du inte kan påverka, ingenting blir bättre för det.
Sluta gnäll och klaga över saker du kan påverka, ändra dem?
 
//dinzezys

Primo Victoria

 
Dagens träningspass:
3 km
95% av VO2max
18 minuter
 
Har idag börjat på ett 30-dagarsschema som har fokus på konditionen. Det kommer bli riktigt spännande att följa detta schema, särskilt eftersom jag är mycket slappare på kondissidan och lägger stor vikt på styrketräningen istället.  Dag 1 innebär att man testar sig själv, man kollar hur fort man springer på 3 km( med gåpauser tillåtna). Sen dag 30 kollar man då om man utvecklats på något sätt. Spännande som sagt!
(För övrigt har jag tränat mer än bara i onsdags förra veckan, jag har kört powerwalks och även ett axeplass, orkar bara inte skriva om dem eftersom det är dåtid haha.)
 
//dinzezys
 

Training is life!

 
 
Det här med att träna. Jag älskar det. Det är på riktigt den bästa investeringen jag infört i mitt liv och min vardag. Jag mår som bäst när jag får röra på mig, anstränga mig och utmana mig själv. Träningen gör inte mig bara lycklig och glad. Jag har blivit självsäker. Jag tror på mig själv. Jag får en snyggare och snyggare kropp för varje dag som går. Jag är mycket mer självständig och behöver inte förlita mig på en massa människor och vänner för att känna mig säker och trygg. Jag har även mognat till mig. Jag har en syn på vad som är viktigt och vad som inte är viktigt i livet.  Samtidigt som jag bygger upp min kropp och blir stark och mer uthållig, så har jag fått allt detta infört i mitt liv. Min kropp utvecklas och byggs upp på det sätt som den är till för att den ska se ut och till för att klara av. För vi människor är rovdjur, musklade och starka jägare. Det finns inte en dag som jag ångrar mitt byte av livsstil. Det är en livsinvestering och jag njuter av att varje dag vara medveten om att jag tagit ett steg närmare mitt mål. För varje dag blir jag starkare, jag blir snyggare.
 
//dinzezys

Body And Blood

 
Kommentar av Anonym på inlägget "Bulbform":
Jag har vissa synpunkter på din kost. Det du anser vara "nyttigt" verkar till största del bestå av kött. Förutom den uppenbart etiska aspekten i att överstiga sin köttkvot så extremt mycket (förstör miljön, bidrar till världssvälten, gynnar en fruktansvärd djurhållning) så får du i dig enorma mängder antibiotika och hormoner. Rött kött och korv ökar dessutom risken för cancer signifikant.

Att lägga upp sin kost på det där sättet är otroligt hänsynslöst mot omvärlden. Produktion av kött är en av de största anledningarna till utsläpp idag, och vi måste arbeta gemensamt för att minska vårt intag - inte lägga upp en kost där man i princip bara äter slaktade djur. Kostprogrammet kommer bli nyttigare både för dig och resten av världen om du lägger till linser, bönor och baljväxter (bra med protein, vitaminer och fibrer, långsamma kolhydrater), fullkornsmat, nötter mm. Rotfrukter går jättebra att äta om de får svalna; de blir då långsamma kolhydrater och superbra källor till näring.

 

 
Svar på tal:
Lugn i stormen nu. Kött är nyttigt på det sätt att man får i mycket protein som är kroppens byggstenar. Nu verkar det som att du tror att jag tänker äta en tallrik fylld med kött och sen vid sidan om ha en liten tallrik till för lite extra kött. Jag kommer inte öka min köttkonsumtion överhuvudtaget, jag kommer äta lika mycket kött som jag åt förr. Det som jag påpekade var att jag tar bort kolhydrater förutom de som finns i grönsakerna. Jag skrev att jag kommer äta olika köttsorter som pastej, skinka etc. men det betyder inte att jag kommer LASTA på tallriken med allt det vid varje måltid. Att ta upp det här med miljöförstöring, världssvält och djurhållning är intressant. Jag är mån om miljön, men om jag skulle börja tänka på att jag inte ska göra något som förstör miljön kan jag lika gärna stänga in mig i mitt rum med lamporna nedsläckta och sitta i min soffa och stirra ut i tomma intet. Jag gör det jag kan för att inte förstöra miljön, jag tänker inte påverka min kost pga det. Grönsaker, frukt och rotfrukter blir sjukt besprutade och förstör också miljön. Då kanske jag måste sluta äta det också?
Och att ta upp det här med djurhållning är inte ens värt att påpeka. Jag donerar pengar varje månad och är aktuell i slakt och allmänna djurfrågor och gör allt jag kan för att dålig djurhållning skall avskaffas. 
Att jag fär i mig antibiotika, hormoner och dessutom cancer. Ja, det problemet den dagen. I fisk finns det extremt mycket tungmetaller som är skadligt. Då borde jag nog sluta äta det också.
Så om jag nu inte kan äta kött pga att jag förstör världen och får cancer, om jag inte kan äta grönsaker och rotfrukter eller frukt för att de besprutas och förstör miljön, om jag inte kan äta fisk för att det finns tungmetaller i det...vad ska jag äta?
Jag får i mig linser, bönor och baljväxter. Även nötter tar jag in. Det jag påpekade var att jag skall ta bort kolhydrater förutom grönsakerna(som jag då inkluderar linser och bönor,etc).
Hoppas du fick ett konkret svar på din synpunkt!
 
//dinzezys

Wallpaper

Måndagens look. En blus och hästsvans på det.
 
Jag har precis tagit en högst nödvändig dusch, fått i mig min dagliga fix proteindryck och har diskat shaker med låtarna från min spotify-lista i bakgrunden. Det kändes så skönt att få lyssna på härliga dancehallbeats  att jag var tvungen att shakea lite öm ass framför spegeln, trots att jag hatar att besudla nytvättad kropp med svett.
Det kändes dock inte lika glammigt att twerka framför spegeln i sovrummet som att vara på Jamaicas dansgolv i solnedgången. Men man kan ju inte få allt. Jag är dessutom inne på min tredje snyggdag på raken. Ni vet när hela ens utsida samverkar och man bara är så jäkla belåten med sig själv. Helt fabulöst.
 
Men om man skall ta och försöka få i sig någon sömn innan morgondagens morgon-löptur kanske. Såg nog att mina gosedjur låg fint placerade vid kudden och att täcket låg i en enda stor hög och helt i oordning i påslakanen. Så ordningssamt utvecklad känner jag mig idag.
 
//dinzezys
 

Goldie

 
Onsdagens träningspass:
Gym  ben, mage och lite cardio
Situps   20 - 10 - 5
Sneda crunches  10x3
Benböj med fri stång    10x5  45 kg( med 20 kg stång)  
 Utfallssteg med hantlar  10x4 på varje ben  7 kg  
 Benpress    10x5  70 kg( i enbart vikter,dvs utan själva stångens vikt)   
Vadpress i maskin   10x5    42,5 kg   
Vadpress i schmidthmaskin  20x3    40 kg (stång + 10 kg vikt )  
20 min avslut på löpband, långsamt tempo i mellanhög uppförsbacke
 
Detta benpass kändes verkligen, men var helt grymt kul! Kommer få sån jävla pain i vaderna, röv och lår att jag kommer kräkas de kommande dagarna.
 
//dinzezys
 

Bulbform

 
Nu skall jag släppa en trevlig bomb!
From. V. 45, veckan efter höstlovet, fram till julafton skall jag påbörja min nya diet. Jag vill ju inför julen gå ner 3 kilo till och den här dieten är anpassad för folk som tränar mycket så att muskelmassa inte försvinner!
Kosten kommer då vara väldigt begränsad.
Jag kommer endast äta: Frukt(mellanmål), lätt-kvarg, keso-mini (mindre fetthalt), lax, kyckling, kött, grönsaker, korv (82% kötthalt), proteindryck, nötfärs, skinka, ibland leverpastej-mini (om jag lyxar till det) och äggvitor. 
Till frukost blir det 1 dl hvregrynsgröt som är de enda kolhydraterna jag tar in under dagen, förutom det lilla som finns i grönsaker och frukt. Såser, dipper och krämer skall endast bestå av kvarg och alla söta drycker får endast innehålla sötningsmedel.
Det blir alltså inget godis, inget sött, inget onyttigt, inget med mjöl, annat som kan binda upp vatten under huden och inget med mycket energi (kolhydrater). 
Det kommer bli kämpigt eftersom jag aldrig kommer kunna äta med polare, aldrig fika..Men efter dieten kommer jag kunna smygstarta med kaffe och lättmjölk, lasagne och kunna inta alkohol ibland. 
Det här kommer bli spännande och jag är taggad på att få se vad för resultat man kan få genom att lägga om kosten såhär hårt under enbart en månad!
Kramis på er!
 
//dinzezys

Get up

Mitt underbara mellanmål idag.
 
Märker alltför mycket folk som sätter upp alltför höga mål och löften på sig själv gällande hälsa och träning. Det man hör på repeat är "Jag ska sluta röka!", "Jag ska dricka mindre!", "Gå ner i vikt ska jag göra nu!", "Jag ska bli musklig!, "Jag lovar, jag SKA sluta äta godis!", "Jag ska äta så mycket nyttigare!", "Jag ska motionera grymt mycket mer!"...Och så fortsätter det.
Oj, vad många det är som misslyckas med sina löften. 
Majoriteten klarar av att hålla löften i högst 2 månader, sen är dem tillbaka i sina gamla vanor igen.
Så nu tänker jag ge er alla tipset att inte sätta upp ett ouppnåerligt maxmål. Sätt upp delmål istället!
Istället för att säga "Jag ska sluta äta skräp, jag ska äta nyttigare!" så ska du istället säga "Jag ska äta kött och grönsaker 3-4 gånger i veckan!" 
Varför skall man säga på detta sätt? Jo, för det är lättare att följa och då klarar man av det målet. Om man sätter upp för stora mål så börjar man istället fundera på vad man skall äta och man har ingen fantasi överhuvudtaget. Då hamnar man i de gamla vanorna igen. 
Sätt även upp ett datum på där du kollar tillbaka på hur ditt löfte har gått. 
T.ex;
"Jag ska bara röka 1 cigg om dagen fram till första maj!" eller "Jag ska gå ner 4 kg till midsommarafton!".
Sätter man ett bestämt datum kommer man bli grymt besviken om man inte klarar målet . För att bara säga att man ska gå ner i vikt är väldigt vagt. Då kan du gå ner 0,5 kg och säga.."Äsch..jag gick ner i vikt iaf!" trots att du ville gå ner betydligt mer.
Summa sumarum;
Bestämt er för vad ni skall göra, inte vad ni inte ska göra, hitta delmål och ett datum där ni skall ha klarat av ert mål!
Fortsätt kämpa!
 
//dinzezys

Monday

 
Jag har varit kass på att skriva i veckan, det vet jag. Jag har haft språkprovsvecka och det har inte blivit nån info pga att jag just inte har kunnat träna, då jag varit sjuk..standard mig att aldrig kunna vara 100% frisk.
Hösten har tagit sin rätt, jag har klätt mig i höstiga kläder, promenerat runt, läst en bok och tillochmed unnat mig ostkrokar i fredags. Jag har haft övning i detta vackra väder där jag både har skjutit, agerat gruppchef och haft sjukvårdsmoment. Hur övningen gick? Nja. Är grymt besviken på min prestation. 
Vad som kommer skall? Jag skall skriva uppsatser som en galning, plugga matte, skriva hälsarapport och umgås med mina hästar. Även idag kunde jag inte träna då jag haft grymt ont i huvudet hela dagen, troligtvis pga sömnbristen i helgen. Jag skall även se om jag kan förse mig en fin kjol och nån trevlig accesoar med månadens peng.
 
//dinzezys

#beautiful

 
 
3 saker man inte svarar när nån frågar; Vad gör du på din fritid?
 
- Vill inte bravera, men är en hejjare på att måla läpparna med läpptstiftet mellan brösten.
-Plockar hårtussar från duschavloppet.
- Precis lärt mig att prata som Kalle Anka, gör det så fort jag får tillfälle.
 
Då får man inge ragg, people are to sensitive nowadays..
 
//dinzezys
 

Blue jeans

 
Prestationsångesten i skolan ökar, samtidigt som blogglusten ökar. Jag vill verkligen skriva mer inlägg som handlar om mer än bara träning, för att få bloggen sådär familjär som den var förr. Jag ska vara rolig. Jag vill att ni ska skratta lite stelt vid datorskärmen och känna igen er i erat gymnasieliv. Jag kommer inte spara in på några detaljer och jag kommer att vara brutalt ärlig. Jag kommer berätta om när livet är prinsesstårta, kommer berätta om när livet är hästskit. Jag kommer ge er en bra livscoaching och en gif på en katt som är gullig. 
Jag kommer inte skriva om mitt utseende, kommer inte skriva om mode, jag har ett hiskeligt humör och jag kommer visa bilder på när ett glas rödvin kan slinka ner i sann Södra-anda. Jag skrattar för högt, kommer med olämpliga skämt för familjen och har trevliga äventyr kl 02.00 på natten. Jag kommer skriva om mig, och mitt liv. Ni kommer få se mig i skitiga ridkläder och fashionabla blåsor. Ni kommer se mig pysa ut hat över djurmisshandel och nyheterna, men också se mig skriva ner en massa kärlek, ämnat åt er.
Nu har jag precis kommit hem från mina kära pållar som tyvärr var dummare än vanligt, och nu har jag bäddat mig i soffan med en stor kopp te och skall strax inta en väldigt skön ställning, nämligen sovställningen i sängen.
 
//dinzezys

Let's roll

 
En av mina fina kunskaper är att jag är rätt så genant. Jag har inte riktigt fått förståelse för den där sociala parten där man skall vara lugn, artig och samtidigt extremt charmig. När jag slinker in så råkar jag oftast göra sönder någonting och innan jag gått har jag försökt övertala tjejer till att bli bi eller gått runt med trosorna synliga. Där emellan har jag även försökt vara övertrevlig mot någon varelse, som oftast ser lite ensam och desorienterad ut som på slutet av kvällen vill nånstans och utöva kopulation. Sånt gör dock inte jag. Det är jag, hör och häpna, alldeles för dygdig för. När folk börjar ragga blir jag bestört och smiter iväg, vilket iofs är rätt synd eftersom personen i sig kanske var rätt trevlig i allmänhet. Att jag bor centralt och slipper de oändliga nattbussarna är också är fantastisk fördel. Ska nog börja köra med det när jag är ute. Hej. Jag bor inom krypavstånd, så jag kan bli mökfull och släpa hem mig själv. Salud!
 
//dinzezys
 

Spacebound

 
Vår kropp är som den jämt har varit, ända sen urminnes tider, ända tillbaka till stenåldersmänniskorna. Men våran livsstil är modern, våran miljö är modern. Och det är därför inte konstigt att vi drar på oss en massa smärtor och problem. 
Vi sitter för mycket nu för tiden, det har väl alla hört. Men det finns även andra problem som är bidragande faktorer till våran hälsa. Vi går i alldeles för hårda skor och vi omger oss med symmetriska och platta ytor, för att slippa alla hinder som man måste klättra eller ta sig över på annat sätt. Desto mindre vi tränar vår balans, desto lättare är det att dra på sig skador. Bristen på balans och den dåliga hållningen är anledningen till att de flesta människor drar på sig överbelastningsskador. Det är alltså inte träningen det är fel på, utan felet ligger i att det tog för lång tid innan man började röra på sig. Vi människor har alla förutsättningar för att leva hälsosamt och aktivt. Smärtans orsak är alltså moderniteten i våran livsstil och miljö. 
Så tänk efter. Vill du börja träna nu och bevara din hälsa och din fysiska form? Eller vill du ta hand om det vid senare skede? 
Små förändringar kan ge stora resultat. Börja promenera utomhus på riktig terrängmark. Du får jobba med rumpan, fötterna och hjärnan för att kunna ta dig över alla hinder som skogen erbjuder. 
Din dagliga motion kan försäkra dig om en långsiktig hälsa, utan smärta. Det är aldrig för sent för att börja, det är inte svårt att ge sig ut och träna, det kommer inte vara lätt för dig om 20 år utan aktiv rörelse. 
Jag tränar för att vara frisk, stark, lycklig och energifull. Jag vill vara ung och fräsch så länge som möjligt. 
Det är ni som bestämmer hur erat liv skall vara, både nu och i framtiden. Välj rätt. 
 
//dinzezys
 

Till' I collapse

 
Söndagens träningspass:
Promenad 4 h
1,7 mil
 
Trevlig promenad som dock skedde alldeles för sent och det var rätt så obehagligt att gå vilse bland Björkhagens skogar. Gick alltså från Odenplan till Björkhagen för att därefter gå hemåt igen. Redig promenad, skönt ute var det iaf!
 
//dinzezys
 

Feeling good

 
 
Ja, jag är fett nervös men det släppte lite mot mitten iaf, eftersom det är första gången jag sjunger och lägger upp på youtube! Sen om det var bra eller inte går att diskutera, men det var kul att göra och det finns många detaljer som absolut kan förbättras. Jag tar jättegärna emot bra kritik, men dumma kommentarer ägnar jag mig inte ens en tanke åt. Kolla på 720-1080p för bästa möjliga njutning(LOL!)
 
//dinzezys

Can't hold us

 
Dagens träningsoutfit:
Linne- Lindex
Träningsbh - Gina Tricot
Skor - Nike
 
//dinzezys

Hey porche

 
Lördagens träningspass:
Promenad 1 h
50% av V02max
7 km
Skön promenad med papi, passade även på på slutet att klippa frillan också! Skön och underbar höstpromenad!
 
Gym  1 h Rygg +  Biceps
20 minuters uppvärmning på löpband 50% av V02max
Bicepcurl med rep    15 kg   10x3
Strikt bicepcurl   6 kg   10x3
Bicepcurl i maskin    12,5 kg    10x3
Latsdrag stående    30 kg   10x3
Latsdrag smal    35 kg   10x3
Rodd smal    25 kg    10x3
 
Kul pass, kändes dock lite för mycket i biceps från gårdagens pass, men aja! No pain, no gain!
 
//dinzezys
 
 

Blurred lines

 
Fredagens träningspass:
Spring 30 min
25 minuter backintervaller på 90% av VO2max
Hann uppför och nerför backen 5 gånger! Och det var jobbigt! Men riktigt kul!
 
Gympass 1h 15 Armar
20 minuter uppvärmning på löpband
Bicepcurl         10x6           8 kg
Bicepcurl med stång     6x3       12,5 kg 
Hammercurl      10x3        7 kg
Tricepspress        10x3        27,5 kg    
 
Riktigt kul pass och är riktigt stolt över att jag ökade 2 kg på bicepcurlen och hammercurlen, dock så måste jag öka vikten ytterligare på bicepcurl med stång. Och idag tränade jag även med Anne på gymmet, riktigt duktig var hon, helt ny som hon var gällande styrketräning! Noggrann med tekniken och allt! Cred för det! 
 
//dinzezys
 

We remain

 
Jag är människa. Jag har känslor. Jag visar det inte, men även jag kan bli sårad trots allt.  
De som visar hat, tror att jag tycker att jag är topnotch och bäst, varför? Jag kämpar hårt med min träning och mitt intresse, och det finns tillfällen då det känns som om jag är ensam om min passion, ensam om mina drömmar. Om jag jobbar såhär hårt som jag gör och inte ger upp pga motgångar och frestelser, så förtjänar jag att tycka att jag är duktig. Jag kommer inte ge upp, trots era ord. Jag kommer inte ge upp trots motgångar.
Jag är en fighter som ler och kämpar vidare.
 
//dinzezys

Just like me

 
Torsdagens träningspass:
Gym Axlar 50 min
20 min uppvärmning på löpband, lutning 10
 Axelpress åt sidorna   8 kg    10x3
Militärpress   15 kg   10x3
Utåt och bakåtmaskin    12 kg    10x3
Latsdrag    30 kg   10x3
 
Gick mycket bra, kan öka på utåt och bakåtmaskinen. Var ju första gången jag testade den och den kändes riktigt bra så jag skall öka lite redan nästa gång jag kör den!
 
Innebandy 1 1/2 h
Riktigt kul, testade på att vara målvakt! Myspys med bollar mot en!
 
//dinzezys
 
 

Anyone blues

 
Onsdagens träningspass:
Core 35 minuter
Situps  20 - 10 - 5
Sidocrunches     10x5
Sneda hängande benlyft    10x5
Bålrotation   17,5 kg    10x5
 
Kul att testa bålrotationen, tar verkligen på magmusklerna, främst oblikmusklerna! Underbart!
 
//dinzezys
 

Draft from a letter

Snack of the year.
 
Hur har mina två veckor sett ut på senaste tiden? Jo.
Förra veckan i måndags satt jag med Annie, August och Sixten och diskuterade livet över en kopp kaffe i Caffiz. Sen, mellan min sista lektions paus, knaprade jag i mig en Kesomellis, som jag förövrigt anser som en av de godaste färdigmellisarna. Sen tränade jag som vanligt, alltså ingen speciell dag förutom att dessa kamrater var trevligt sällskap under min håltimme.
På onsdagen köpte jag återigen en kaffe i Caffiz och på kvällen gymmade jag med en kär kamrat som heter Wille. Då testade jag även mitt nya proteinpulver, Whey-80 med vaniljsmak. Då tyckte jag den var vidrig eftersom jag bara spädde ut den med vatten, men nu har jag lärt mig att man skall spä ut den med mjölk så får man en härlig smak!
På fredagen  startade jag dagen med att laga en supergröt! Jag gjorde en raw chiagröt med chaikryddor. Så himla mumsigt och enkelt att göra. Och Omega-3 får man i sig i mängder! Sen lunchade jag med kära Annie och Ebba på Tully's, ett fik precis bredvid Södra Latin. Vi knaprade i oss panini med mozarella och parmaskinka och pratade om skolpress och alternativa förslag till förbättringar i den hårda stressen. På kvällen började jag laga på ett storkok, en kycklingssoppa som tar två dagar att laga, men det var det värt, i slutändan. Sen förberedde jag även en lunch till helgens övning. Jag gjorde en äggwrap, mängder med protein eftersom den innehöll lax, avokado, ärtskott och en liten äggomelett. Megagott!
Sen under helgen hade jag överlevnadsövning. Det var minst sagt speciellt, lite Bear Grylls över det hela. Men überskoj var det! Och det var självklart mysigt att vara med sina vänner i skogen en hel helg. Men jag må säga att det var väldigt trevligt att få komma hem och äta den fantastiska soppan som jag gjorde på fredagen.
Denna vecka har jag inte gjort något särskilt än.
Jag har beställt en jacka från internet och haft matteprov. Att beställa jackan gick bra, matteprovet gick väl mindre bra. Menmen. Kan inte stressa över resultatet nu. Jag kan inte göra annat än mitt bästa!
Vad skall jag göra mer i veckan? Bara ta det lugnt. Snart skall jag utspisa finmiddag med min familj, kronärtskockssoppa med vitlöksbröd. Det är finmiddag just idag, eftersom mina föräldrar firar 22 år tillsammans. Helt galet att ett förhållande kan hålla såpass länge. Efter middagen skall jag träna och plugga filosofi. Sen i veckan skall jag försöka fixa en liten överraskning till er, jag ska bita ihop och köra intervaller(usch och fy!), jag ska försöka hinna springa och köpa ett par skor och övningsköra.
Det kanske inte klassas som en lugn vecka?
 
//dinzezys

A little party never killed nobody

 
Det finns människor som verkligen hatar på folk med snygga kroppar, t.ex fitnessmodeller eller Victoria's Secret Angels. Men jag hör också väldigt mycket att det är just pga dessa snygga kroppar som man öser ut allt hat. 
De människor som klassas som vrålsnygga har inte latat sig under vinterhalvåret för att sen komma ut med en perfekt kropp när de ligger där på stranden. 
Vi är människor. Våran kropp gör sin plikt och rutin. Tränar vi inte så ser vi inte vältränade ut!  Det är väldigt simpelt och logiskt så om ni vill se ut på ett visst sätt, kämpa för det.
Ta t.ex vara på den lediga helgen ni har och kör en långpromenad i solen eller släpa er iväg till gymmet. Det är oftast som svårast när man skall ta sig ut, men när man väl är på plats brukar det flyta på med träningen. Greppa tag i närmaste kompis och träna tillsammans. Det är riktigt kul att gå på ett löpband och snacka skit t.ex!
Lite feedback såhär på tisdagskvällen.
 
//dinzezys
 

Worth dying for

 
Måndagens träningspass:
Ben 50 min
Squats i schmidtmaskin Totalt 60 kg    10x3
Baksida bentryck     35 kg   10x3
Framsida benspark     30 kg     10x3
Utfall med hantlar    7 kg   10x3
Stående vadpress i schmidtmaskin    endast stång som vikt    10x3
Vadmaskin    40 kg   10x3
Liggande benpress    60 kg    10x3
 
Var sjukt kul att köra ben igen och jag känner att jag kommer kunna öka alla vikter till nästa gång!
Ökade btw vikten på squatsen och utfallen! Stolt!
 
//dinzezys

Stay

 
 
Idag tänkte jag skriva ett litet inlägg om sötsug. När jag äter godis tar jag några bitar, det var längelänge sen jag gick och köpte en hel godispåse. Jag tänker ge er goingar lite tips om hur man kan minska sitt sötsug något enormt!
 
*Ät en ordentlig frukost. Studier har visat att om man äter en ordentlig frukost, så är man mättare längre och känner inget behov av socker under dagen. Ät t.ex havregrynsgröt, ett bra mål på morgonen.
 
*Borsta tänderna. Ingen vill äta kakor eller godis efter att man har borstat tänderna. Man vill behålla den fräscha känslan så man stoppar inte i sig nåt onyttigt. Jag brukar borsta tänderna så tidigt som det bara går. 
 
*Skit i det vita brödet. Innehåller en massa socker, så om ni småäter bröd, ta fullkorn och mörkbröd. Där finns det fibrer som gör dig snabbare mätt och det sätter igång matsmältningssystemet.
 
*Ta tuggummi! Istället för att proppa i dig kex, flingor, godis och kakor kan du ta ett sockerfritt tuggummi. Det är gott och fräscht, du stoppar inte in nåt i munnen på ett tag och det är inte skadligt för tänderna. Perfa!
 
*Kanel är svaret. För ett längre underhåll av minskat sötsug rekommenderar jag starkt kanel, som minskar sötsuget något enormt.
 
*Ät frukt. Frukt är nyttigt, frukt är gott. Ta med dig frukt jämt och ät det om du känner något sug. 
 
Lycka till nu, hörni!
 
//dinzezys

For a little while

 
Onsdagens träningspass:
Rygg 1 h
Chins i maskin    19 kg hjälp    4x1
T-bar    25 kg    10x3
Latsdrag bred 30 kg   10x3
Stående rodd    25 kg   10x3
Sittande rodd i maskin    33 kg   10x3
Rygglyft   5 kg   10x3
Hantelrodd   5 kg   10x3
 
Gick mycket bra och var kul att köra ett träningspass med min kära vän Wille! 
 
//dinzezys