Bling banana, bling!

 
Världens finaste väder och världens sjukaste jag. Solen är av finaste kvalité just nu, och här sitter jag inne och gråter. Nä, skämt åsido. Sitter istället och planerar sommaren och har mycket roligt som snackats ihop med folk. Ikväll vankas det bakning inför morgondagens avslutning på FBU och då blir det omprov innan jag och alla andra flyger ut ur boet och har en underbar sommar. Många kommer ju även försvinna, och det känns redan nu att jag kommer sakna dem något mycket, våra förebilder och inspirationskällor. Usch.
 
//dinzezys

Big in Europe

Min söta pålle.
 
En härlig dag i stallet i tisdags. Perfekt väder och perfekt häst. Det blev en liten runda ute på Djurgården i skritt och trav. Tromb reagerade rätt mycket på myggen runt vattnet och i skogen, men skötte sig som en kung utöver det. Sen fortsatte jag rida lite i paddocken och jobbade mycket lösgörande. Red serpentiner, volter och några skänkelvikningar och bakdelsvändningar. Han var väldigt mjuk och var väldigt fin i galoppen, vilket kändes väldigt kul! 
Det känns helt otroligt underbart att jag utvecklats så mycket på så kort tid. Har fått en mycket bättre sits och följsamhet. Det jag fortfarande måste tänka på är hur jag håller tyglarna då jag fortfarande kan öppna handen och låta tyglarna glida iväg. Och jag måste även träna så att mina skänklar blir stadigare. Att jag ska sitta ner mer i galoppfattningar är också nånting jag ska öva på. Men det kommer! Förr eller senare!
 
//dinzezys
 

You would be amazed

 
Jag är glad. 
Trots att jag firade helgen med släkt, familj och godsaker förstörde det inte mitt mål att gå ner minst 1 kg i veckan. Jag har v.21 gått ner från 66.3 kg till 63.7 kg. Jag har alltså gått ner 2,6 kg på en vecka, tack vare min nya kost- och träningsplan. Jag är lycklig. Mer än lycklig över det. 
Sen har jag endast ett fåtal skoluppgifter kvar nu och jag börjar känna av ork för andra saker än bara de tråkiga vardagsrutinerna som innehåller bajsa, äta, plugga, sova. 
Denna vecka känns det som om det inte blir nån träning för mig. Halsen bränner likt en häxa på bål och jag känner att jag inte vill avsluta mitt år som etta genom att vara sjuk resterande tid.
 
//dinzezys

Lana

Vin och longboard.
 
Bra saker:
 
*Grönan kommer erbjuda artister som
Lorentz & Sakarias
Thirty seconds to mars
Icona Pop
Ke$ha
The Tallest Man on Earth
Näääk & Nimo
Tenacoious D
Panda da Panda
Miss Li
Kartellen
Moa Lignell
Wu-Tang Clan
Magnus Uggla
Nause
Oscar Linnros
Loreen
Ky-Mani Marley
Johnossi
 
*17 dagar tills jag åker till Hultsfred!
 
*Snart avslutat hela 1a ring.
 
*Har blivit betydligt bättre på longboard och längtan till att få åka mer är stor.
 
*Young and Beautiful - Lana Del Rey
 
//dinzezys

A lifetime in war

Scarred. Vad kan ha hänt, tro?
 
Hänt i mitt liv? 
I onsdags var jag skev. Jag skulle tydligen dit nästa vecka. Skitbra att stressa för att man tror att man är sen, och får höra att det är en vecka kvar..
Har iallafall haft samhällsredovisning och matte nationella muntliga. Även en teaterpjäs på engelskan.
Så nu är allt stressigt i princip över känns det som. Det är helt otroligt underbart. 
Igår var jag på Sabaton-konserten och det var grymt. Läcker show och man såg hur jävla kul de hade. Och dessutom så var ju musiken grym! Det var en grym torsdag.
Skulle på Movits ikväll också, men det blev inte av så jag stannar hemma och myser lite med min familj.
 
//dinzezys

What do you want?

 
Har kört ett morgonpass innan jag skall till sjukhuset.
Pass:
20 min på löpbandet, ungefär 70% av V02max
3 km
257 kcal
06.40 min/km
 
Ryggpass 30 min
Hantelrodd 10x3             9 kg 1 gång, 10 kg 2 ggr
Latsdrag stående 10x3     25 kg 1 gång , 27,5 2 ggr
T-bar  10x3               10 kg 1 gång, 12.5 kg 2 ggr
Sittande rodd 10x3         30 kg 
Passet gick väl sådär. Löpningen gick bra, men jag känner att jag mesade med vikterna i hantelrodden och t-baren. Nästa gång blir det en ökning!
 
//dinzezys

Estetic

Estetiskt dansande i ridhus.
 

Red ett dressyrpass på Tromb idag. Gick väldigt bra och han lyssnade bra. Körde uppvärmning med mycket serpentiner och volter för att lösgöra honom, ställningar etc. Sen så huvudövningen var att jag stod uppställd på medellinjen. Sen därifrån sätter jag igång direkt till trav, så att man får framåtbjudning och att han jobbar med bakbenen. Hästar får ju en tendens att sega ihop sig på medellinjen så det var en perfekt övning för att få igång honom. Efter det vart han svinpigg och körde några bocksprång när jag fattade galopp. Bushäst!
Sen körde jag en massa skänkelvikningar som avslutning. Mysigt var det. Ett bra pass!
Nu har jag ätit och ska plugga det sista innan jag går och lägger mig.
 
//dinzezys

Ride

Ridjacka från Mountain Horse.
 
Efter ett nationella matteprov kan inget sitta bättre än en ridtur ute på Djurgården. Har ju inte uppdaterat på länge, men har ridit lite olika hästar på sista tiden. Har hoppat Maranello, och flög av haha. Det var dock mitt fel, jag red inte korrekt och han blev osäker och vägrade. Jag har ridit Maranello i dressyr också. Sen har jag provat en häst som heter Pirat. Han ser ut som en riktig sagohäst, men var absolut inte min typ av häst. Alldeles för stark och springig. Och sist jag red så provade jag ett stort sto vid namn Lullaby. Och jag blev kär. Som att rida på en soffa. Hur mysig och mjuk som helst. Blev överlycklig, gick verkligen jättebra. 
Som sagt, skönt att få nån form av träning idag efter ett nationellt prov. Ridning är underbart. Avkopplande och kanske det underbaraste man kan göra.
 
//dinzezys

Vogue

Vackert.
 
 Riktigt bra kostdag idag! Åt en middag på 446 kalorier och sen ett mellanmål på 76 kalorier.
Jag har fortfarande kvar 355 kalorier kvar från mitt dagliga intag som jag har planerat och jag har totalt idag ätit
84 g protein av 81 g
247 g kolhydrater av 326 g
55 g fett av 60 g
Jag är nöjd!
Imorrn blir det en helt ny dag, med nya beräkningar i kost och träning.
Fabulöst!
 
//dinzezys
 
 
 
 
 

Rule

T-shirt - Från nån marknad
Jeans - Urban Outfitters
 
Ännu en dag i solskenet och jag blir fascinerad av hur ljusa strålar och upppiggande ord kan göra mycket. Samtidigt så finns det negativa saker med denna värme. Värmen gör att jag vrider mig i sängen helt blöt och svettig. Och samtidigt helt ensam. Dagens i-landsproblem.
Jag har nu ätit lunch på 683 kalorier och även en banan på 116 kalorier(de är riktiga kaloribomber!) och har nu 876 kalorier kvar att stoppa i mig. 
 
//dinzezys

Freaks

Dagens frukost. Havregrynsgröt med äpple och kanel. 
 
 
Nu tänker jag köra ett långt inlägg som berättar om mina mål och motivationer gällande träningen. 
Mitt främsta mål med träningen är att kunna komma in på GMUn, men jag har samtidigt små delmål inom detta.
Mina nuvarande mått inom träning är:
Kaloribehov: 2601 kcal
Maxpuls: 203 slag/minut
Kroppsfett: 27,9%
Vikt: 66,3 kg
BMI: 24.5 
Midja:80 cm
Lår: 63 cm
Överarm: 31 cm
Höft:100 cm
 
Jag tycker att jag väger på tok för mycket, så därför är nu min målvikt 54 kg. Jag har gjort upp ett speciellt kostschema och ska ta in 1602 kcal per dag för att kunna gå ner 1 kilo i veckan. Varje måndag kommer jag att väga mig och se om kosten och träningsplanen ger mig förändringar. Även kroppsfettsprocenten vill jag sänka till 17% och midjan får gärna ligga på 60-70 cm, lår på 54, överarm på 26 och höft på 70 cm. Måtten och kroppsfettprocenten mäter jag varje månad.
Jag vill bli stark och uthållig, men samtidigt inte bära på så mycket vikt.  Kolhydraterna kommer minska pyttelite och onyttigheterna försvinner.
Vi får se hur det kommer att gå nu med mina mål, men jag vill främst av allt bli stark. Kroppen kommer därefter.
Idag har jag ätit ihop mig på 497 kalorier(havregrynsgröt med äpple och kanel, 2 dl mjölk, 1/2 dl whey-80 med 2 dl mjölk), men samtidigt tränat bort 569 kalorier nu på morgonen. Det som är bra med gröten är att det är energi som är långsam och man blir väldigt mätt så man orkar med dagen.
Kanel minskar även sötsuget så det är helt perfa!!
 
Pass:
20x3 Bicepcurl med hantlar 7 kg 2 set, 6 kg 1 set, 55 kcal

 40 minuter på löpband

4.91 km

514 kcal

08.09 min/km

//dinzezys


I found all of my results

 
Kan anta att ni har märkt att jag sackat efter i blogguppdateringen.
Det är träning och plugg som tagit upp allt. Så jag tänker nu att om jag kommer blogga inlägg kommer 90% av dem vara träningsförknippade och fotodelande. Jag kommer nån gång kanske även skriva om vad som händer i mitt liv, men det kommer ske väldigt sällan. 
Förövrigt så har träningen fuckat sönder nu när jag haft så mycket plugg.
V. 19 så hann jag med 2 gympass, vanliga måndags och onsdagspasset på samma vikter som veckan innan. Sen var jag på slutövning i 4a dagar. Bar runt på tunga grejer och bår med skadad människa. Sen denna vecka har jag inte tränat nånting. Har varit hemma, instängd i mitt rum, framför datorn, knappandes på datorn. För Södra Latin har tagit över mitt liv.
Jag går på sparlåga. Men snart är det sommar. Och då blir det extremt med träning igen. 
Ska även träna imorrn. Ska köra bicepcurl med hantlar 20x3 och sen springa i 40 minuter.
Wonderful.
 
//dinzezys

Young and beautiful

Valborg
 
Uteserveringarna, terrasserna och parkerna. Solen når allt. Vi har plötsligt fått varma sommardagar och jag och snygga kompisar gör allt för att ta vara på solen. Energin är på högsta nivå tack vare vädret och snart är det dags för en sommar med jobb, ljusa kvällar och allt underbart. Jag har dock inte flashat mina ben i år, så snart är det nog dags. Efter att man har varit i vinteride så känner man sig blek och ful när man visar sina spiror. Det som dock är tur är att det kanske tar en halvtimme för mig att bli brun, så det är bara att pallra sig ut i shorts och njuta. Kropp och själ är dock rätt sliten och trött nu, efter all skola. Men jag fortsätter att kämpa och hålla humöret uppe. 
Min dag kommer att spenderas framför datorn och skolplugg. Har precis ätit frukost och ska duscha. Det är fint väder ute så nån liten runda på longboarden, bara för att ta frisk luft, blir det nog.
 
//dinzezys

L-A-B-Y-R-I-N-T

 
v.18:
Mån:
Pass 1: Gym Rygg+ Biceps 40 min

Latsdrag bred              12x3               30 kg     

Latsdrag smal                12x3            30 kg

Rodd smal                       12x3            30 kg

Rygglyft i speciell stol     12x3  5 kg extra

Bicepcurl med rep       12x3        15 kg

Gick mycket bra, kände mig pumpad i ryggen!

Pass 2: Fit test 7 minuter

Detta är ett intensivt fatloss/corepass. På "Fit test" så gör man övningarna på 45 sekunder och sen vilar i 15 sekunder emellan momenten. 

Uppvärmning: Jogga på plats 30 sek, Hoppa och vifta med armarna 30 sek, höga knän 30 sek

Armhävningar 45 sekunder, klarade 24 på tå och sen 4 till på knä

Ha en spänd handduk över huvudet, hoppsquats 45 sek, glömde räkna hur många jag hann med

Armhävningsposition, ben mot mage 45 sek, glömde räkna

Burpees 45 sek, glömde räkna

Rygghäv med simrörelser med armarna 45 sek  hann med 34 st

Knä till armbåge, armhävningsposition 45 sek, hann med 32 st

Gick bra, var lite dumt att jag glömde räkna på en del övningar...hah..

Fred:

Pass 1: Powerwalk 53.40 min

6.41 km

Brände 440 kcal

08.23 min/km

Gick sådär, min höft började fucka sönder, så jag kunde inte gå snabbt alls.

Pass 2: The fatal assassin corepass armar, axlar, bål

Här kör man alla övningar på 30 sekunder och vilar i 15 sekunder mellan momenten, då räknar hur många man hinner med på dessa 30 sekunder. Man kör dessa övningar 3 varv.

Uppvärmning: Jogga på plats 30 sek, hoppa och vifta med armar 30 sek, höga knän 30 sek

Rygghäv med långa armrörelser i 4 steg, sen lyft 30 sekunder - 1a varv; 9 st, 2a; 11 st, 3e; 11 st

4 stegs push ups 30 sek 1a;8st, 2a; 10 st,3e; 10 st

Sida till sida pushups 30 sek 1a; 7 st, 2a; 8 st, 3e; 9 st

Böja sig fram, cirkelrörelser med armarna 30 sek

Burpees med push ups 30 sek 1a; 8 st,2a; 7 st, 3e; 6 st

Hålla i handduk spänt, röra armarna i 3 positionerm mot höft, mage och bröst  30 sek 1a;?, 2a;9 st, 3e;11 st

Gick skitbra, kändes ordentligt i armarna!

Lörd: 

På övning;

Pass 1: 

Snabbmarsch på  >80%VO2max

Pass 2:

Körde militärhinderbaran 3 gånger

Pass 3;

Orientering med en massa löpning i skogen på kanske >70-75%VO2max

Pass 4:

Fotbollsmatch

Riktigt härlig dag, har aldrig haft en sån massiv träningsvärk som efter detta...

Sön:

Ridning 1 h 

Gick bra, kändes dock av träningsvärken så kunde inte ta ut mig lika mkt som vanligt!

 

//dinzezys