Never follow

1.Paddelsurfing
2.Middagen jag lagade, fylld pasta med pestodressing, fullt vegetariskt! Till det en cleansande citrusjuice! Mm!
3. Lördagsgodiset! Te, vitaminvatten, cashewnötter och honungsmelon!
 

I torsdags provade jag på en ny träningssport. Paddelsurfing! En lång tur runt Stockholms vatten gör att man får lusten att bara dra bort. Så på både torsdagen och lördagen blev det roliga rundor på Gröna Lund där man möter sina rädslor och njutningar! 
 
Torsdagens träningspass:
Paddelsurfing  3 h
8 km
Förbrände 987 kcal
22.30 min/km
 
En otroligt kul träningsform som jag kommer använda mig av mycket mer!
 
//dinzezys

High on life

 
Grunden till att gå ner i vikt är att förstå hur energiförbränningen i kroppen fungerar, vad som innehåller fett och socker och vad som är energirikt i din kost, vad saker innehåller kort sagt. Att ta reda på fakta är krävande, självklart, men det är värt det i slutändan. Till sist kommer du förstå logiken i kroppen och kommer då inte tänka på hur mycket fakta det handlar om. 
Men det finns några grundliga saker som alla kan förstå sig på.
Först, ändra kosten( som jag tjatat på nu ett tag). Äta protein och trappa ner på kolhydraterna. Förr åt jag jämt, hela tiden. Och inga bra grejer heller. Jag kunde äta flingor och en massa mackor när jag kom hem från skolan, för att det var gott. Sen på kvällen kunde jag även trycka in mig en påse Ahlgrens Bilar och en Kitkat...Ni förstår ju själva hur mycket socker och skit jag tryckte i mig, endast för att jag var uttråkad och glupsk. Läs på förpackningarna och förstå vad det är ni äter!
Jag började därefter köra cardioträning. Kunde vara powerwalks eller löpning. Sätt i din favoritmusik i öronen och njut av naturen, så blir träningen inte jobbig. 30 minuter varje dag i 30 dagar får er att tappa vikt. Se det som er första utmaning!
Jag började alltid träna innan frukosten, på morgonen. Under skoltid kan det bli ganska tidigt, men som det står på bilden, det är 4% av din dag så du har gott om tid att göra annat sen på kvällen! Här kommer fokusen på er disciplin och hur gärna ni vill gå ner i vikt. Vill ni det, så tränar ni på morgonen. Perfekt för resterande dagens förbränning och ni får en bra boost på morgonen för att orka hela dagen!
Detta kan låta väldigt materialistiskt, men snygga träningskläder gör att träningen blir roligare. Man känner sig mycket mer proffsig och man tycker att det blir mer bekvämt att träna, eftersom man inte känner sig som en trashcan. Utrustning är viktigt, även inom gym och cardioträning!
Sen började styrketräningen. Och nej, man blir inte stor eller biff, utan du blir bara mer slimmad och fit. Folk som lyfter tungt i 1 1/2 år blir inte ens särskilt stora, så det tar tid! Har hört alldeles för ofta tjejer som säger att de inte vill bli "stora". SLUTA. Ni blir inte stora nånstans! Musklerna äter eran energi hela tiden, tom när du vilar eller sover. Så ju mer muskler du har, desto mindre fett får du på en längre sikt. Får du en grundform kommer du lättare kunna hålla en bra vikt resten av ditt liv, så försök inte att dieta eller banta bort fettet, utan träna bort det!
Sen nu, när du har ändrat din kost, kört lite cardioträning ett tag för att sen därefter gå över till styrketräning så kan du bli ännu mer insatt i träningsämnet, läsa om vad som finns i mat och hur din kropp arbetar.
Din disciplin och vilja till att gå ner i vikt är det som påverkar dina resultat! Känner du att det är värt att äta den där chokladkakan och sen sitta hemma och dega i soffan framför Gossip Girl - Your choice. Jag ångrar INTE att jag började äta rätt och träna. På 6 månader har jag sett en otrolig skillnad och på 5 veckor har jag gått ner 4,1 kilo. Du kan om du bara vill tillräckligt!
 
//dinzezys
 

Food is life

 
Det här med kost är så otroligt viktigt. En extrem faktor för att kunna må bra och träna bra. 
Mitt tips är att alltid äta 1 dl havregrynsgröt med 1 dl mjölk, äpple och kanel. Det är en perfekt energikälla och kanelen minskar erat sötsug för dagen. Sen efteråt ska man ju självklart förbruka energin på ett produktivt sätt genom att t.ex springa eller ta en powerwalk i ett högt tempo! 
Det är viktigt att bränna bort det lilla extra man stoppar i sig, vare sig det är en stor kanelbulle eller en bit Kitkat. 
Sen ska man ju också försöka välja de bra alternativen till njutning och lördagslyx.
Idag införskaffade jag en honungsmelon och cashewnötter. Det ska bli min lördagsmys. Även fast nötter innehåller mycket energi, 610 kcal/100 g, så är det bättre än att stoppa i sig en påse godis, eftersom du får nyttiga saker också genom nötterna, protein som ett exempel. Ersätt det onyttiga godiset som bara innehåller E-nummer, färgämnen och hårt socker och köp det naturliga som har vitaminer och andra nyttigheter som är en bra faktor för välmåendet! Ska man äta något gott ska det även finnas något bra i det!
Att hålla igång förbränningen i kroppen är också otroligt viktigt och man måste förse kroppen med mat ofta. Väntar man för länge vid varje måltid så "stänger kroppen av sig" och börjar spara energin istället eftersom den tror att du går in i ett svält-mode och vill därför inte göra sig av med energin. Ät då alltid med 3-4 timmars mellanrum. En enkel frukt räcker för att hålla igång förbränningen!
Förövrigt, angående frukt, så skall ni vara försiktiga med bananintaget. Banan är nyttigt, med mycket fibrer etc. Men den har också väldigt mycket kolhydrater och kalorier som inte är så nödvändiga om man inte tränar väldigt högintensivt, t.ex långdistanslöpning eller nån form av fridrott. Så skippa det om ni vill gå ner i vikt!
 
//dinzezys

Signed on my tattoo

Tröstätning av hallon och mysläsning av Fitness Lifestyle!
 

Dagens träningspass:
Löptur 42,49 min
20 minuter 85% av VO2max
resterande på 75-80% av VO2max
7,3 km
562 kcal förbrända
Medelhastighet 5,51 min/km
 
Ingen bra löpardag idag. Visst, satte personrekord i medelhastighet vilket var bra, men min fysiska och psykiska vilja var inte där. Tragglade mig fram de sista 2,3 km'arna av ren vilja till att jag vill gå GMU'n. Men det var på gränsen på att jag gav upp och gick hem. Hoppas det går bättre nästa springrunda!
 
//dinzezys

That's why I drank

 
Dagens pass:
Benpass 45 min
10 minuters promenaduppvärmning
10x5    Benpress    60 kg
10x5   Benböj, 2 fri stång 40 kg  totalt, 3 schmidtmaskin 50 kg totalt 
10x5     Vadpress     40 kg
 
Gick rätt så bra! Måste träna på tekniken på fri stång squats. En vacker dag så sitter det!
 
Promenad 1 h 20 min
7,5 km
Förbrände 395 kcal
10,40 min/km
 
Skön och härlig promenad med trevligt sällskap!
 
//dinzezys

One day like this

 
Dagens träningspass:
Löptur 30 min
10 minuter i 65% av VO2max 
20 minuter med intervaller och gåvila på 1 min, 9x1 minuts intervaller, 95% av VO2max
4,16 km
Förbrände 362 kcal
7 min/km (stämmer inte så bra då jag körde intervaller och gåvila)
Mycket skönt pass, men jobbigt som fan. Man hatälskar intervallträning! Det är bara att alltid påminna sig själv om att man gör det för att må bra. Amfibiekårsvilja är det som gäller!
 
//dinzezys

Morning song

Min brunch.
 
Nu har det gått 5 veckor sen jag började med min nya kost och träningsplan. Jag tänkte köra en summering på allt som skett nu.
Mina mått som jag hade för 5 veckor sen var följande;
Midja: 80 cm
Lår: 63 cm
Överarm: 31 cm
Höft: 100 cm ca
Byst: 95 cm
 
Mina mål är;
Midja: 60-70 cm
Lår: 54 cm
Överarm: 26 cm
Höft: 70 cm
Byst: 90 cm
 
Efter 5 veckor har jag nu dessa mått;
Midja: 76 cm  (-4 cm)
Lår: 60 cm (-3 cm)
Överarm: 27 cm (-4 cm)
Höft: 86,5 (-13,5 cm ca)
Byst: 92 cm (- 3 cm)
 
Har inte nått mina mål ännu, men är snart där.
 
Min viktkurva då?
V, 21   66,3 kg blev 63,7 kg (-2,6 kg)
V.22   63,7 - 63,6 kg (-100 g)
V.23   63,6 - 62,6 (-1 kg)
V.24   62,6 - 63,1 (+500 g)
V.25   63,1 - 62,2  (-900 g)
 
Totalt viktnedgång: 4,1 kg 
Anledning till att jag gick upp V,24? Hultsfred. Onyttig mat och ingen träning.
Har dessutom varit sjuk hela V.25 efter Hultsfred så ingen träning har det blivit för mig.
Men nu blir det nya tag!
 
//dinzezys
 
 

Fade into darkness

 
Idag. Sidoflätor och ringar. Värmen har återvänt och har med sig solen denna gång. Jag har planen på att sätta på mig en skinnjacka och dra ut på restaurang med min familj. Fabulöst. 
Framöver har jag en magisk planering. Jag skall gå till Fotografiska och Moderna muséet, skall paddla med min kära bror och sen gå på The Script på Gröna Lund. Skall även dra till Gröna Lund på lördag, denna gång för att åka en massa åkattraktioner. Sen veckan därpå så skall jag även till Göteborg och glida runt inne på Liseberg med min systerson. Så härligt att vara barn ibland. 
 
//dinzezys

At last

Bilder från framridningen.
 
I tisdags var det sista riddagen för mig. Då var det programridning, LB;1 2006. Jag fick rida Lullaby och det gick verkligen sådär. Jag har inte ridit henne alltför mycket så jag visste inte riktigt vilka knapparna var på henne. Hon var lite seg och lyssnade inte 100% på mig. Hon trängde mot min skänkel och ville gena när vi genomförde ridvägarna vilket gjorde att vi fick avdrag. Eftersom hon även var så seg så saktade hon av alldeles för tidigt under olika moment. Mina missar var att jag råkade smacka till en gång och fick avdrag för det. Sen råkade jag även utföra sista hälsningen vid X återigen istället för att ridafram till G, vilket gjorde att jag blev så himla arg på mig själv. Som kommentar fick jag "Bra kämpat på lite seg häst! Var noga med ridvägarna & passa ställningen!". Jag tycker ändå det gick helt okej, bara att vi båda inte riktigt förstod oss på varandra och att jag tabbade på slutet. Nästa gång så går det nog förhoppningsvis bättre!
Nu åker mina hästar iväg på sommarbete och det blir ett långt riduppehåll fram tills hösten. Skönt, men ändå lite tomt.
 
//dinzezys
 

Check you out

 
 
2010..............Tur att man åldras.
 
//dinzezys
 

This is the horse

Lullaby under inlärning!
 
Hur man lär sin häst att pussas:
På en hög häst ska man helst komma upp lite, typ på en pall eller liknande, för annars blir det att bara hästen sträcker på sig och inte lyfter på huvudet. Men när man iallafall är redo för att lära hästen så visar man den att man har lite hästgodis. Tryck godiset mot mulen så att hästen verkligen känner att man har nåt i handen. 
Sen tar man bara godiset och sätter den mot munnen och så fort hästen börjar sträva mot munnen så säger man "Puss!" och ger hästen godiset. Sen till sist, efter att man kört det nåra gånger så lär sig hästen att sträcka mulen mot munnen så fort de hör kommandot "Puss". Enkelt och snabblärt! Och mycket gosigare än en nafsande häst!
 
//dinzezys

Blurred lines

 
Fortsatte att rita på den här teckningen som bara legat och drällt och fokuserade bara på detaljer idag.
Jag ritade till veck och skuggor på klänningen och sen ritade jag till en liten lie-kniv, en flaska med en dryck i och blommor i "bältet". Sen på armen fick hon även en orm som ringlat sig runt. Jag ritade även till hennes magiska stav som gör en magisk cirkel runt henne. Sen ritade jag även till tre älvor. Älvor är en väldigt familjär karaktär. Älvornas små och flygande uppenbarelser är alltid igenkända och deras lekfulla karaktär beskrivs ofta i sagor. Just därför beslutade jag mig för att rita till dem. För att det är ett igenkännande koncept.
 
//dinzezys

Islands and shores

 
Svar på tal till Vetefan som kommenterade inlägget Forsaken!
 
Jag blir lite ledsen av att läsa ditt inlägg. Inte för att du har en hälsosam livsstil och trivs med det; det är toppen! Men anledningen? Att du kände dig pressad av samhället, att du trots en vikt som låg inom spannet för vad som är normalt och hälsosamt kände dig ful och misslyckad. Att du bestämde dig för att göra något åt det. Och att det du gjorde inte var att ifrågasätta alla sjuka normer och tycka synd om tumblr-kroppstjejerna för att de definierar sig själva utifrån sina kroppar. Istället för att ändra på ett sjukt system var du ivrig att ingå i det. Till och med att bidra till det genom att påpeka att din kropp såsom den var tidigare var fel, och därigenom ge andra komplex. Jag känner inte dig, men jag vill bara göra dig uppmärksam på att vara försiktig i kampen om att "nå din drömkropp". Södra Latin kanske har snygga brudar, men också skyhöga statistiska siffror för ätstörningar. Sedan ska man inte blanda ihop detta med att tycka om sin kropp och vilja ta hand om den genom träning och nyttig mat. Du är jätteduktig och du rockar, stark och snygg! :)
 
 
 
Svar:
Tack för en väldigt bra och vettig kommentar!
Nu när jag läser mitt inlägg så ser jag vad alla andra läser och man tror att jag började träna och måna om min kropp endast för att jag vill vara "snygg". Det är inte sant! Jag började träna främst för att jag fått en dröm om att jobba inom försvaret. Däremot så påpekade jag att jag även mådde dåligt över min kropp, och kanske lade lite för mycket vikt på det i inlägget, vilket egentligen inte var menat! Jag mådde dåligt över kroppen och kände att när jag ändrade mina rutiner gällande mat och motion så mådde jag bättre!
Min drömkropp nu är inte att vara pinnsmal, som jag ville vara förr! Jag vill nu bli stark, med mycket muskler på kroppen. Det här "smal-idealet" är inget för mig längre och det har jag kommit ifrån genom att träna! Jag vill bli stark så jag kan få en framtida karriär inom Amfibiekåren som markstridssoldat.
Syftet med detta inlägg var absolut inte att ge andra komplex, utan för att motivera andra att det är så enkelt att få fram den kroppen man vill ha, oavsett om det är större eller mindre! Alla är vackra, har jag alltid tyckt! Men jag  själv ville bli starkare och må bättre, både fysiskt och psykiskt. Och det kanske även finns andra där ute som vill det. Det är så enkelt att komma från "Nej, jag är ingen träningsmänniska" till "Jo, men jag älskar att röra på mig!". Jag kunde. Min bror kunde. Min syster kunde. Och ni kan det också! Det är bara att träna och äta bra så når man målet! Jag vill själv gå ner i vikt för att underlätta min egna träning. T.ex när jag springer hinderbana eller ska köra chins!  Men andra kanske vill gå upp i vikt? Eller stanna på sin normala utan att gå upp?
Allas mål är olika, fast för att nå målet så är det samma grund för alla. Träna och äta bra!
 
//dinzezys

Wallpaper

 
Efter en stor skål nyttig havregrynsgröt med äpple, päron och kanel sitter jag nu och jäser framför datorn. Idag skall jag ta mig till mina fyrfota vänner och ha programridning. Kan bli kul att checka av hur jag ligger till inom ridningen och vad jag måste förbättra på. Har även en massa "att göra"-saker idag. Mest fixa och packa ner allt i källaren efter Hultsfredfestivalen som jag kom hem från i söndag. Jag kan verkligen inte göra annat än att ständigt tänka på dessa dygn som var en fest med en massa dans, artister och blöta grässtrån. Vi var en stor skara livsnjutare som samlades i ett camp och talade om det vi gillar mest; musik. Att äta mat från spritkök för att sedan gå och dansa till Bastille kan nog bli ett av mina bästa minnen som jag varit med om. Att man sitter och matkomar, för att sedan sätta på sig sina leriga kängor och ta sig in på festivalområdet och göra en tillfällig dipdye. Att sitta och äta Billys pizza, titta på den smutsiga campingomgivningen, gosa ner oss under en filt och titta på regnbågen. Man lapar sol i timmar och snackar om det sjukaste grejjer man sett på festivalen. Hitta trasiga solglasögon på marken. Att sen på morgonen gå och sova som om nån gett mig piller så att jag faller in i en dvala. Att aldrig vila, att vara smutsig, att bo djuriskt, Jag skulle kunna stanna där föralltid. Bra början på ett sommarlov. 
 
//dinzezys

Lover of the light

 
Gårdagen i bilder:
1. Drack te
2. Gosade med katten
3. Läste min bok
4. Pluggade på SoldF
5. Spelade lite Battlefield 3
6. Ritade
7. Pluggade på körkortsboken
8. Klippte ut och klistrade in recept i min receptbok
9. Spelade Sims 3
 
//dinzezys

Forsaken

Before..
 
Sen jag gick ner 2,6 kilo på en vecka så har många frågat mig;
"Izadora, hur gick du ner i vikt så fort och hur håller man sig där?"
Jag kan börja med att jag kände att få den där idealkroppen och drömvikten var alldeles för långt borta. Ja, det var rent ut sagt ett omöjligt mål. Träning var inte något familjärt för mig. Jag hatade att röra på mig intensivare än promenad och ridning och jag tror att jag satt på bänk under varje idrottslektion eftersom jag hatade det så jävla mycket. Samtidigt så mådde jag otroligt dåligt och hatade min kropp. Tittade på tjejerna som gick i min grundskola och såg deras perfekta Tumblr-kroppar. Och tiden gick och jag gjorde ingenting för att ändra det. Jag var inte tjock eller något, men jag tyckte att jag var mullig och jag trivdes inte. I 8an,9an och gymnasiet började springa lite då och då, men jag hatade det fortfarande. Dansade gjorde jag också, men inte i träningssyfte, utan bara för skojs skull. Fram till mitten på hösten då jag gick på Södra Latin. Då var självförtroendet längst ner i botten och när man såg brudarna på Södra Latin....det var då jag bestämde mig för en förändring. Jag började på FBU, med en dröm om att bli militär och bestämde mig även för att ändra på det som fick mig att må så dåligt, vilket var min kroppsform och vikt. Det var min brorsa och min syster som peppade mig mest, båda otroliga träningsfreaks. Mamma och pappa var också peppande och hjälpte mig så gott det gick med bra kost och lite utskällningar så att jag verkligen tog mig ut och rörde på mig. Det var så det började och här är jag nu.
Det som man ska göra för att få till kroppen är att börja ändra på sina dåliga vanor. Och det krävs inte mycket för att gå ner i vikt, det har jag märkt själv. Det räcker med att man går/cyklar till skolan och kanske tar nån powerwalk när man känner för det. Det är inte jobbigt och har man trevligt sällskap så går tiden fort och man märker knappt att man tränar. Har man sällskap så peppar man varandra något otroligt, även omedvetet.
Börja även att styrketräna. Musklerna tar energi från din kropp hela tiden, även om du står stilla. Ju mer muskler du har, desto smalare blir du. Och du kommer aldrig bli bulkad och biffig genom att gå till gymmet nån gång i veckan. För att bli en fitness-person så tar det tid och mycket disciplin med hårdträning.
En annan viktig faktor är kosten. Majoriteten av det som påverkar din vikt är just det du äter. Kroppen sparar på sig energi och sparar den så att du kan använda den vid senare tillfälle, men om du aldrig rör på dig så samlas det bara mer och mer energi i din kropp. Det jag själv försöker undvika är socker, skräpmat och jag har även nästan helt slutat äta flingor, bröd, pasta, potatis etc. Kolhydrater tillför mycket energi och binder även vatten. Misstolka mig inte, för energin är viktig för kroppen, men vill man gå ner i vikt så måste man ändra på kolhydratsintaget och ersätta det med bättre kolhydrater. Kanske äta väldigt mycket grönsaker istället för potatis? Gå efter regeln att om du vill minska i vikt så ska du se till att du gör av med mer energi än vad du äter, annars stannar du kvar vid din vanliga vikt. Du ska inte heller sluta att äta, för då lagrar kroppen bara ännu mer eftersom kroppen tror att man svälter. Att svälta sig själv eller att exkludera en näringskälla är ingen lösning, utan hitta en träningsform du gillar och ät bra. Och unna dig godsaker då och då, men rör på dig efteråt! 
Tro inte att ni kommer rasa i vikt på en vecka, om ni inte hårdtränar. Det kan börja med att ni går ner 2-4 kilo i början pga att ni minskat på kolhydraterna som binder vattnet, men sen stannar ni upp ett tag i er nya vikt. Det är då viktigt att man fortsätter att peppa sig själv och kämpa vidare, för sen, efter ett tag, då tittar man tillbaka i sitt fotoalbum och ser den klara skillnaden! Och detta får man genom att man endast drog ner lite på onyttigheterna och började röra på sig mer och mer. Du kommer dessutom inte begära efter onyttigheterna om du utesluter det ett tag, eftersom du vant dig vid din nya kost. Du kommer känna dig hälsosammare och du kommer vilja fortsätta med din nya livsstil. Det vet jag, för det är så det är för mig nu, även fast jag inte har nått min drömvikt och den kropp jag vill ha helt. Men jag är ändå på god väg!
 
//dinzezys
 

Along for the ride

 
Efter en veckas uppehåll pga grov förkylning, känns det skönt att ha fått sätta igång med träningen lite smått igen!
I måndags körde jag ett benpass i 40 minuter och därefter kondition i 40 minuter. Såhär såg det ut;
 
10 minuter uppvärmning på löpband, ungefär 50% av VO2max
0.75 km
123 kcal
13.31 min/km
 
Benpass:
10x5 benböj   40-50 kg
10x5 benpress  45 kg
10x5 vadpress sittandes   45 kg
 
40 min spring på löpband, ungefär 65% av VO2max
5 km
494 kcal
8 min/km
 
I tisdags red jag i 1 timme och förbrände 269 kcal.
 
onsdags tog jag en promenad hem från skolan somt tog 55 minuter.
5,08 km
278 kcal
10.50 min/km
 
Sen åkte jag även longboard i 2 timmar och brände ca 750 kcal.
 
På fredagen gick jag totalt under dagen i 2 h och 40 min.
Jag förbrände ca 750 kcal.
 
Idag, lördag,  så har jag kört ett pass och ett minipass.
 
Löpning i skogen 40 min.
Då började jag 2 km med en spurt på 85% av VO2max. Därefter sprang jag 30 minuter och körde en massa intervaller på 90% av VO2max.
5,78 km
494 kcal
Medelhastigheten blev 6,55 min/km eftersom jag körde ståvila innan jag körde på nästa intervall.
 
Efter löpningen så var det ett litet corepass med en massa situpsövningar.
Då körde jag 12 reps och körde 4 olika moment.
Först så körde jag 12 situps med armarna sträckta över huvudet och körde då både rakt fram och sidositups.
Därefter 12 situps med armarna vid huvudet, rakt fram och sido.
Sen armarna korsade på bröstet, 12 st, rakt fram och sido.
Sist körde jag vanliga sträckta armar, 12 stycken, bara rakt fram.
 
En mycket bra vecka tycker jag!
 
//dinzezys

Sunday

 
Igår nyttjade vi solens värme och även idag höll jag mig ute och tog emot solstrålarna, genom att vara på båten. Igår var det avslutning på FBU och det var sista gången man fick umgås med dessa härliga människor inför sommaren. Att jag dessutom blev utsedd till Årets Bästa Elev bland grundkursarna gjorde det till en fantastisk dag, haha! Är otroligt exalterad och ivrig inför höstterminen då man är snäppet bättre och skall lära andra sina kunskaper. 
 
//dinzezys