Welcome to the new age

Helgens skjutövning.
 
Dagens träningspass:
Gym, rygg och mage 45 min
Hantelrodd 12x3 på varje arm, 11 kg 
Stående rodd 12x3 , 12,5 kg
Sittande rodd 12x3, 25 kg
Hängande benlyft (främre magmusklerna) 10x3
Situps med 5 kg-platta (främre magmusklerna) 10x3
Benlyft med roterande rörelse(oblikmusklerna) 10x3
Situps för sidomusklerna(oblikmusklerna) 10x3
 
Kommentar:
Gick helt okej, vart lite osäker på min teknik i dem nya övningarna, men detär bara att kämpa på!
 
//dinzezys

Mitt liv?

Klänning - Gina Tricot
Skor - H&M
Longboard - Sandochsten.se
 
Nu är det dags igen! Dags för en uppdatering om vad jag gör i mitt liv mer än att träna. Har haft en veckas uppehåll med träning, därav tystnaden på bloggen. Riktigt styggt gjort av mig, jag borde ju ändå visa att jag lever på något sätt, fastän jag är frånvarande. Menmen. Jag har varit sjuk och ville inte riskera att vara halvfrisk hela tiden, så jag tog helt enkelt en lugn vecka. Dock så resulterar lugna veckor alltid till en lätt viktökning. Det i sällskap med ganska så dålig kost gör att det blir ännu sämre. V.29 hade jag gått från 62,0 kg till 60,4 kg. Alltså en viktminskning på 1,6 kg. Men nu när jag vilat hela V.30 så blev det en viktökning på ett kilo...Hata.
Jag kommer nu strax duscha och känna mig lite fräschare i håret. Har haft 2 skjutövningar denna helg och det har gått rätt så bra! Jag är en väldig prestationsmänniska så om jag inte prickar mitten blir jag inte 100% nöjd. Men det är som sagt bara att öva och öva! 
Nu går jag över till en ny rytm. Jag skall sätta igång med träningen igen denna vecka och jag ska även förbereda en massa saker som att åka till förrådet och liknande. Jag skall nämligen på en kurs med FBU till Korsö, tillsammans med Amfibiekåren. Detta är en fantastisk möjlighet och erfarenhet för mig som vill jobba där i framtiden. Spännande skall det bli. 
Mitt sommarjobb är över. Har lärt mig mycket dessa tre veckor och alla har varit så trevliga och snälla mot mig. Men det är ändå lite ljuvligt att ha fått lite mer ledigt nu. Som en belöning. Nu blir det sol, träning, vänner och ledighet. Det skall jobbas på We are Sthlm och det skall lagas god mat. Skall även arbeta med mig själv. Brännan, naglar, fysiken och psyket. Och snart kommer min lön också. Då skall det trippas in till staden och spenderas något otroligt mycket. 
//dinzezys

En dag med mat

Idag tänkte jag lägga upp och visa hur jag lägger upp mina måltider över en dag! Måltiderna är inte från idag, men ni kommer förstå principen iallafall.
 
 
Jag börjar med en stor skål havregrynsgröt med mjölk, äpple och kanel. Tar även in en extra mandarin. Mycket bra energi på morgonen, kanelet minskar sötsuget, kalcium till skelettet och jag får in 2 frukter med olika vitaminer på morgonen. Man ska ju försöka äta runt 5 frukter per dag haha! Så det här är perfekt! Det som är negativt med mina frukostar är att jag inte dricker någonting till. Måste börja göra det!
Till lunch tar jag in grönsaker, protein och även kolhydrater. Inte en alltför stor portion till lunch.
Jag dricker te och äter ett äpple till mellis under dagen. Alltid bra mellanmål om man äter frukt!
Till middag( Denna gång sallad med köttfärsfylld aubergine) så tar jag oftast bort kolhydraterna eftersom jag inte behöver en massa energi på kvällen. Äter då istället en större portion med mycket grönsaker!
Till kvällsmål tar jag en sista frukt, te och ibland kan jag unna mig en osötad fruktsmoothie!
Såhär äter jag och tycker det är ett bra upplägg! 
 
//dinzezys

Vågar ni anta utmaningen?

 
 
Tänkte bara ge er ett litet söndagstips! 
Jag har riktigt svullat i helgen. Har ätit pannkakor, en megamuffins, smoothie, hamburgare, bröd och glass. Inte alls jag, är emot allt jag äger och tror på( haha dramatiskt.) Och det har jag kombinerat med träningsuppehåll då jag har halsont och en extrem snuva. Så mitt lilla kvällstips är att göra som jag gjorde imorse!
Om man har ätit mycket dagen innan, fått i sig mycket extra energi som inte förbränts och liknande så är havregrynsgröt, som är full med energi, inte det bästa frukostvalet. Ta en skål med kvarg,äpple och lite kanel på! Jättegott och bra sådär efter en unnarhelg! 
Tänkte för övrigt lägga 2 utmaningar här på bloggen som ni gärna får deltaga i! 
Första utmaningen är;
21 dagars utmaningen
Som jag skrev i tidigare inlägg så tar det 21 dagar för kroppen att få bort ett begär. Så då tänkte jag att vi tillsammans ska få bort sockerbegäret! 
From. 22/7 till 11/8 så ska vi inte äta något som är sött! Det inkluderar alltså;
- Godis
 - Läsk
- Kakor
- Bakelser
- Glass
- Milkshakes
- Sockervadd
ALLT som har onödigt socker i sig!
 
Ni kan ju också välja! Om ni känner att ni äter godis jämt så fokusera bara på att inte äta godis. Det kommer inte ge lika stor effekt, men det är erat eget val!
 
Andra utmaningen är;
Träningsböljan
Under vecka 30 och 31 ska man ha tränat minst 12 pass totalt, som minst är 45 minuter var!
Kan vara vad som helst, promenad, basket, diskuskastning, quidditch..U name it. Bara ni tränar minst 45 minuter!
 
Kommer bli kul att anta utmaningarna med er, ni får jättegärna sen berätta hur det gick för er också!
 
//dinzezys
 
 

Hultsfred' 13

Gör ett lite annorlunda blogginlägg än vad jag brukar göra! 
Denna gång en massa bilder från Hultan.
 
 
//dinzezys

Ätstörningar?

 
 
Kommentar av Pga tidigare erfarenheter på inlägget "Fit? Ja tack.":
Det är jättebra att du har hittat en sån hobby som du trivs med och känner att du mår bra av, men akta dig noga så att det inte går överstyr. Många börjar träna och har som mål att bli hälsosammare och kanske gå ner ett par kilo, men sen när de når det målet är det inte tillräckligt, man tänker att "ja men det här gick ju bra, jag kan fortsätta ett tag till" och vips, så sitter man där med anorexia nervosa eller någon annan obehaglig ätstörning. Som sagt, jättebra att du har njuter av det du gör, men tänk på att det är okej att fokusera på andra saker än att hela tiden äta rätt och träna tillräckligt mycket. Ta hand om dig!
 
Svar på tal:
Det är helt underbart när såna här smarta och kloka kommentarer droppar in! Fortsätt med det, det gör mig så motiverad att fortsätta skriva! 
Jag skulle aldrig låta det gå överstyr, just för att jag vet hur enkelt det är att hamna där och vad konsekvenserna blir. Jag vill inte bli pinnsmal eller fjäderlätt, det är inte hälsosamt. Särskilt inte eftersom jag inte har den kroppsbyggnaden. Jag gillar att man påpekar detta på min blogg, för då tänker man på det en gång extra! Men att jag ska få ätstörningar kommer nog aldrig ske, jag gillar mat för mycket för att kunna sluta med det! 
Jag försöker få in träningen och kosten som en självklarhet och rutin i mitt liv, så jag slipper sitta och tänka "Nä, men det där kanske är lite onyttigt, ska nog skippa det." Mest för att kost och träning nu är mitt brinnande intresse. Vill få in detta som en självklarhet i min vardag!
Tack för den kloka kommentaren återigen!
 
//dinzezys

Träning varje dag!

1. Bra pump efter armpasset i måndags!
2. Henry kämpar med hantlarna!
 3. Lite hästsport efter mördar-benpasset!

Måndagens träningspass: 
Gym, biceps och triceps 55 min
Bicepscurl med rep 12x3 12,5 kg
Bicepscurl med hantlar 10x3 6 kg
Strikt bicepcurl 12x3 5 kg
Bicepcurl i maskin 12x3 10 kg 
Triceps i maskin med rep 12x3 20 kg
Tricepspress 10x3 25 kg
Triceps bakom huvudet med hantel 10x3 6 kg
 
Kommentar: Härligt pass med gött pump efteråt! Inte så mycket träningsvärk i biceps, men i triceps däremot...ujujuj.
 
Tisdagens träningspass:
Gym, axlar och core 1 h
Militärpress 10x4 12 kg
Drag till hakan 12x3 15 kg
Framåtlutad hantellyft åt sidan 12x3 4 kg
Trapsövning 12x3  16 kg
benlyft med roterande rörelse(oblikmusklerna) 12x3 
 situps, oblikmusklerna (sidomusklerna) 12x3
Kommentar: Riktigt kul och tungt pass, härligt med lite träningssällskap som peppar också!  Känns i trapsen idag! 
 
Dagens träningspass:
Gym benpass 45 min
15 minuters uppvärmning, gång på löpband
Liggande benpress 10x5 60 kg
Sittande vadpress 10x5 40 kg
Benspark 10x5 35 kg
 
Kommentar: Ett av mina favoritpass, älskar att köra musten ur mina ben! Hoppas på en brutal träningsvärk imorgon!
 
Powerwalk 25 min
2,82 km
123 kcal förbrända
8,52 min/km
 
Kommentar: Gick bra första 10 minutrarna, sen vart jag mör efter dagens benpass.....Illa!
 
Förövrigt tänkte jag berätta om mina nya mått som jag tagit denna vecka och vikt!
V.28 61,5 till 62,0 (+500 g)
 
Tidigare mått:
Midja: 76 cm  
Lår: 60 cm 
Överarm: 27 cm
Höft: 86,5 
Byst: 92 cm 
 
Nya mått:
Midja: 73 cm( -3 cm)
Lår: 59 cm (-1 cm)
Överarm: 29 cm (+2 cm)
Höft: 86,5 cm 
Byst: 94 cm
 
Tycker det känns bra, tror även att armarna gått upp i storlek pga muskler så jag är lite glad ändå! Lite besviken på att höften inte ändrats dock :/
 
//dinzezys

Motivation

 
1. Vilken kropp är snyggast egentligen? Tycker att nummer 5 har en kropp to die for!
2. Den meningen som man skall använda 90% av dygnet.
 

//dinzezys

Dagens mattips

 
Detta är ett tips för er som gör mycket såser och dylikt. Sås är ju en standard grej inom matlagning, och då tänkte jag tipsa er om att ersätta matlagningsyoghurt med kvarg! 0,1% fett och mycket mer protein! Det smakar dessutom exakt som matyoghurt så...try it out, fit-nation!
 
//dinzezys

Fit? Ja, tack.

 
Jag sliter och kämpar. Tycker det är värt det, även fast folk tycker jag är sjuk. Nu lever jag för att träna, likaväl som jag tränar för att leva. Jag ändrade hela min livsstil, till ett hälsosamt och strikt liv. Och jag ångrar det inte.
Jag har ätit, festat, frossat i mig allt det goda. Jag behöver inte det längre. Jag vill bli en gammal person som ser 15 år yngre ut än vad jag är, för att jag just är hälsosam. Jag mår bra av min träning, jag har fått tillbaka mitt självförtroende som var försvunnet. Jag gillar mig själv mycket mer helt enkelt. Kan förstå att många tycker att jag är tråkig eftersom jag är såhär, men jag vill leva på detta sätt. Träning är mitt nya och största intresse. 
Jag ser den jag vill vara, jag ser att mina drömmar håller på att bli uppnådda. 
Här har ni mig, antingen gillar ni det eller inte. Jag tycker det är onödigt med dessa människor som blir arga, irriterade eller provocerade när jag snackar om träning. För jag försöker aldrig klanka ner folk. Jag vill motivera er alla till att hamna i den livsstil jag hamnade i, för jag har aldrig ångrat mig. 
Det lär ni inte heller göra.
 
//dinzezys
 

Kroppsidealen?

Översta bilden- Modeller.
Mellanbilden - Normala kvinnor.
Understa bilden - Fitnesskvinnor.
 
Fitnesskvinnorna och modellerna har såna kroppar, men mittenbilden? De "Normala" kvinnorna? Stämmer det verkligen? Är alla normala kvinnor kurviga? Finns det inte normala kvinnor som är smala, utan att va undernärda som modeller ofta är? Eller finns det inte normala kvinnor som är smala men med lite muskler? En liten tankeställare!
Förövrigt så tycker jag själv att fitnesskropparna är snyggast av dessa ideal. Muskler är nice!
 
//dinzezys
 

Fit-nation

 
Ibland kan motivationen till gymmet vara helt borta. Man är trött, det är dåligt väder, man är hungrig, inga rena träningskläder etc etc. Men då får man använda sig själv som en egen motivation. Jag brukar kolla på gamla bilder på mig själv och tänker "Dit vill jag inte tillbaka". Vill jag äta den där bullen? Nej. Vill jag fortsätta utvecklas? Ja! Många tittar på supermodeller och får motivation, men jag brukar omvandla det och kolla på det som var förr och se den utveckling jag fått. Om man tittar för mycket på träningsmodeller kanske man tom. får en annan effekt där man känner att målet är omöjligt. 
Och det där med sötsuget? Ignorera det. Det är bara hjärnspöken som är ute efter sockret. Själva kroppen vill inte ha det eftersom det inte finns nåt av nytta i t.ex rulltårtan. Den ser bara söt och god ut till färgen och hjärnan är medveten om att smaken är söt och god, men innehållet är fortfarande ovärd. Och tänk på att njutningen bara håller i 1 sekund, innan smaken försvinner. Då måste du ta en till tugga. Det blir en ond cirkel! 
Min största svaghet är kakor. Tar jag en, tar jag hela skålen. Men jag är medveten om att det är hjärnan som är sugen och inte jag själv egentligen. Så jag skippar.
Ge inte upp drömmen om att uppnå ditt mål för något som du vill ha för tillfället!
Om du vill bli slim, fit och smal till sommaren så skit i allt som ger motstånd till att komma fram till ditt mål. Så svårt är det inte. 
21 dagar tar det att tappa ett begär. Testa själva. Sluta ät sötsaker i 21 dagar. Då gäller det läsk, choklad, godisk, kakor, bakelser, you name it. Då kommer du känna sen att du inte alls kräver det lika mycket. 
Och planering är ju såklart också A och O. Jag har redan planerat vad för lördagsgodis jag ska ha i helgen.
En apelsin, en mandarin. ett äpple och en klase vindruvor funkar alldeles utmärkt. Jag ska även börja äta en apelsin och en mandarin till frukost så jag får i mig lite mer frukt på förmiddagen än bara äppelbitarna i gröten! Skall även lägga i lite vindruvor i gröten för lite härlig, frisk fruktsmak!
 
//dinzezys
 

Dark paradise

 
Dagens pass:
 Gym, Core 35 min
12x5 hängande benlyft (främre magmusklera
12x5 situps med 5 kg-platta(främre magmusklerna)
12x5 benlyft med roterande rörelse(oblikmusklerna)
12x5 situps, oblikmusklerna (sidomusklerna)
 
Löpning 35 min
10 minuter på 65% av VO2max, sen 10x1-minuts intervaller, med 1 minuts vila emellan. Intervaller på 90-95% av VO2max
4,27 km
418 kcal brända
8,12 min/km
 
 Kommentar:

Mycket trevlig träningsdag med 2 korta, men effektiva pass! Nu bränns det ordentligt i magmusklerna hehe. Det var ett par riktigt brännande övningar! Och lungorna höll på att sprängas på dagens spring! Underbart med lite smärta såhär på kvällen! ;)
 
//dinzezys

Discipline

 
Kommentar av Anonym på inlägget "Alone together":
...fast det är ju inte särskilt bra att bara trycka protein och tänka "nämen jag tränar ju"... 
Över 100 ungdomar varje år som måste kontakta giftcentralen p.g.a. överdosering av proteinshakes etc--
 

Svar: 
Självklart så ska man ju dosera protein måttligt. Det där med att man ska tillsätta protein i köttet siktade jag in mig på dessa människor som verkligen bulkar och tränar flera timmar om dagen. Träningsmänniskor som jag skrev :)
 
//dinzezys
 

Sleaze

 
Dagens träningspass:
Gym, Armar, biceps och triceps 55 minuter
Bicepscurl med rep 12x3 12,5 kg
Bicepscurl med hantlar 10x3 6 kg
Strikt bicepcurl 12x3 4 kg
Bicepcurl i maskin 12x3 10 kg 
Triceps i maskin med rep 12x3 20 kg
Tricepspress 10x3 25 kg
Triceps bakom huvudet med hantel 10x3 6 kg
 
Mycket skönt pass och armarna pumpades upp ordentligt. Det jag märker dock är att jag får väldigt ont i handlederna efter att hålla på med hantal och stång på bicepsövningarna. Jag måste köpa handledsstöd känner jag starkt.
 
//dinzezys
 
 

Ghetto Soldier

 
 
Tagga Ky-Mani Marleys konsert på Gröna Lund den 31/7!
 
//dinzezys

Alone together

 
Tänkte bara tipsa er om lite kost här på kvällskvisten!
Detta är en liten detalj som kan göra stor skillnad för eran träning. Laga alltid mat själv, istället för att köpa färdiga biffar, köttbullar, köttlimpor etc. Oftast om man t.ex köper korv, så består 40% av korven av potatismjöl och annat skit. Skall du köpa kött så bör du kolla på vilken fetthalt köttet har.  Minst 82% kötthalt är en bra utgångspunkt. Köp hem köttfärs och krydda själv. Man kan även köpa bakprotein och tillsätta det i maten så att man får i sig ännu mer protein. Perfekt för träningsmänniskan! Supergott och bra!
 
//dinzezys

I got you

 
Veckans träningspass:
 
Mån:
Promenad 50 minuter
3,45 km
236 kcal förbrända
14,6 min/km
 
Tis:
Promenad 2 h
585 kcal förbrända
 
Lörd:
Powerwalk 60 min
5,5 km
293 kcal förbrända
10,55 min/km
 
Förövrigt så har mina 2 senaste veckor sett ut såhär i kilo.
V. 26 62,2 kg till 61,4 kg (-800 g)
V. 27 61,4 kg till 61,5 kg (+100 g)
 
I helgen skall jag även ta mina mått som jag gör var 4e vecka!
 
//dinzezys
 
 

Try

En fin bil som fångade mina ögon igår.
Denna trötta tjej har precis kommit hem från första dagen på jobbet. Gick mycket bra och det fanns mycket trevligt folk där. Så fint att se dessa familjer som kommer och hälsar på sina nära och kära. Hur ser min resterande kväll ut? Ska sitta och lyssna på en massa powerballader och kanske snacksa på lite cashewnötter. Sen ska jag bara ta det lugnt, och vända om dygnet förstås. Förövrigt så saknar jag mina pållar. Måste få nån hästig närhet och det snart!
 
//dinzezys

Tigerhead

Två systrar och en systerson kring ett bord fullt av mat. De mest himmelska matkomorna har jag varit med om denna vecka då jag besökt Göteborg. En perfekt rehabilitering med mycket sömn och skoj. Är definitivt redo att hoppa på sommarjobbet nästa vecka. I Göteborg bakade jag saftiga frukostfrallor och gjorde powersmoothies. Vi drog oss till Liseberg och åkte allt möjligt där. Vi hade en dag då jag var extremt yr och dålig. En dag där vi fikade i stan och kollade sen på bio, The Lone Ranger. Där snacksade jag självklart på ett nyttigare alternativ. Och grill nästan jämt i sällskap med filmkvällar. Så även fast det skulle vara en slapparvecka så fick man göra en massa trevliga saker iallafall. Det enda som har varit problemet i Götet är vädret. 
Men nu är jag tillbaka i Stockholm och det är vanliga rutiner som gäller. Här är det solsken och inte ett bekymmer på himlen så långt jag kan se. Här lever jag. Träningen svackade därborta, så det skall sättas igång igen. Bort med onyttigheterna som bröd och dylikt, tillbaka med havregrynsgröten och grönsaksöverdoseringen, haha. Och en massa powernaps självklart. Nästan som att vara lite vuxen. Hur klarar de sig att hålla sig på topp? Dags att konkurrera med dessa människor. För jag är inte vuxen än, kommer aldrig vara det. 
Sommarjobbet kommer bli ett experience. Jobba med äldre människor, springa och göra ärenden och samtidigt socialisera sig. Kommer nog trivas ändå. Kommer självklart sakna valmöjligheten till egna arbetskläder.  Men det kommer ändå bli spännande med nya möjligheter och erfarenheter. Ska ta jobbet med storm.
 
//dinzezys