It's never too late to do nothing at all

 
När Gunhild var tjugoår ville
hon köra bil. Hon var bland 
dom första kvinnorna i
landet som fick
körkort.
Gunhild ville resa. Innan hon
fyllde trettio hade hon varit på
teater i Paris och ätit middag
på Londons finaste restaurant.
Gunhild ville alltid så mycket.
Hennes mamma var med och
slogs för kvinnlig rösträtt.
Hon härstammar från en lång
rad viljestarka kvinnor.
Idag vill hon bara njuta
av ett glas vin till
maten. Men det får
hon inte.
 
När Ida var fjorton år såg hon 
Johannes för första gången.
När hon var nitton friade han.
De vigdes på en lördag, och
kyrkan var smyckad med 
vilda blommor.
Varken arbetslöshet, sjukdom, nöd
eller receptionisten med dom röda
lockarna har luckats skilja 
dom åt sen dess.
Nu är Ida åttiosex år, och hon kan 
inte sova. Johannes bor på
samma ålderdomshem som
hon, men dom får inte 
dela rum.
 
En gång när Ragnar var elva
år bröt hans lillebror benet.
Ragnar bar hem honom - fyra
och en halv kilometer.
Han var alltid så stark,
Ragnar. Så länge ryggen
höll bar han ved till
gamla människor.
En ensam granne, en hungrig 
katt, en vän som behövde
tröst - Ragnar ville 
alltid hjälpa till.
Idag är det Ragnar som behöver
hjälp. Han får mat och mediciner,
men han skulle önska att han
fick duscha varje dag, eller 
iallafall en gång i veckan.
 
Sen Einar fyllde sexton har han 
jobbat varenda dag. Han har 
tillbringat mer än halva
livet på sjön.
Nu är han rullstolsbunden
efter en yrkesskada. Han
har inte kunnat gå ut på 
flera veckor, för hissen
är trasig. 
Einar har betalat skatt 
i alla dessa år.
Han undrar vart pengarna 
tog vägen.
 
//dinzezys
 

Shine so bright

 
Kollade tillbaka på min blogg och såg att mina inlägg förr var 1000x mycket mer intressantare än nu.
Dags att skärpa mig, nu ska bloggen bli top notch.
 
//dinzezys

I laugh at the meaninglessness of life

 
Äntligen installerat mig hemma efter skolan. Har haft en otroligt stressig dag med en massa viktiga lektioner och ett äckligt boksamtal på engelskan. Nu ska jag ta och vila upp mig lite och sen sätta igång med det underbara pluggandet. Och förövrigt har jag bestämt mig för att jag SKA shoppa i helgen oavsett om jag är frisk eller inte. Sådetså.
 
//dinzezys

What's your favorite smoke?

Så jävla ball och sjunger otroligt bra. Beundransvärd.
 
Börjar 09.35 idag. Ska snart strosa mig till skolan och sen när jag kommer hem ska jag mysa i soffan med mina skolböcker. Har en trist dag igen, vad borde man göra för själen egentligen? Det som är positivt är att det är ett härligt gäng som trippar runt på skolan. Ett överdrivet antal kvinnosamtal och de snyggaste kvinnorna i Stockholm.
Känner för övrigt att jag ska prova lite olika sminkningar, när tiden tillåter. Det är så galet kul att sminka sig på något sätt. 
 
//dinzezys
 

My troubles are melting away

Aaah, va bra.
 
Då jag har varit arg mest hela dagen har jag kört lite bel air/hiphopoutfit idag. Har försökt plugga in all historia inför provet, men gick det? Nej. Den ökända historieboken bygger bara på omöjliga meningar sida för sida. Nu när min energi är urtömt tänker jag skita i detta och använda min resterande tid till att kolla på lite försvarsgrejjor. Hittar många godbitar på internet vill jag berätta. Har även fixat värsta hårvården så nu är mitt hår topnotch. Tänkte att ni ville veta. 
På fredag ska jag veta min dom. Om jag är frisk eller inte. Är jag inte frisk kommer jag gråta.Har försökt att undvika möjligt umgänge. Har myst längst bak i klassrummen för mig själv och försökt att peppa mig själv då jag tror att jag inte är frisk än. Känner mig olycklig och hjälplös, även fast klasskompisarna är bäst och gör allt för att få en att skratta. Har inte ens fått kunna ta mig ut till stallet på två veckor på grund av denna skitsak. Men om jag är frisk kommer jag fira det genom en promenad på stan dagen efter och kanske köpa nåt fint. Hoppas på bra nyheter. 
 
//dinzezys

Here comes the night

 
 
//dinzezys
 
 

Atom

Tromb.
 
Det bästa jag vet är att åka till stallet när man har tankarna flygandes. Hästinläggen har ju legat på hyllan nu under vinter, men nu när jag sätter igång igen så sätter jag även igång med mina kära hästinlägg.
Ridningen är roligare än någonsin och jag mår toppen så fort jag får sitta upp. Om jag ser tillbaka så känner jag att ridningen stått still, även fast det har varit kul. Nu är jag på rätt väg igen och har fått en massa bra hjälp redan. Ridning är svårt och de idioter som säger att det inte är en sport kan få komma och prata med mig.
Hur som helst så började jag på den nya ridskolan och denna gång fick jag prova en häst som hette Tromb. Jättetrevlig häst som hade en lite undelig galopp. Jobbade mycket på kort trav och kort galopp, skänkelvikningar i skritt och trav, serpentiner och bakdelsvändningar. Det gick jättebra, men han kunde tjura till sig på bakdelsvändningarna då det är ett jobbigt moment inom dressyren. Men han lyssnade bra och hade en mysig bjudning. Det jag måste tänka på är bara att sitta tyngre i sadeln, inte släppa tyglarna och att jag ska ta emot mer med ytterskänkeln i skänkelvikningar så hästen inte springer iväg. Hade iaf grym träningsvärk efter ridningen haha! Tromb var iaf en helt underbar häst med världens finaste ögon. Härligt att spendera tisdagskvällarna på det sättet. I ett varmt stall med varma och goa hästar. 

//dinzezys


On friends

Införskaffade kläder som är så fina att man vill käka dem. Ska bära dem ständigt i min solbränna.
 
//dinzezys

Like a boss

 
 
Ännu en dag med en utmattad kropp. Försöker vara positiv och se det som ett bra tillfälle att fixa saker på skolschemat. Ska dricka stora koppar te samtidigt som jag tittar ut över det snötäckta landet och filosoferar. Även ett perfekt tillfälle för att köra en lång, härlig ansiktstvätt och en härlig spakur. Perspektiv från den ljusa sidan.
 
//dinzezys

xxx

 
Underbart bra live. Och otroligt fin låt.
 

//dinzezys

The degenerates

 
//dinzezys

The resurrection

Old but gold...eller?
 
Att ni finns kvar, mina kära. Ni är för underbara, jag vill bara pussa er allihopa.
Vad gör ni när erat huvud känns som om det blivit påkört av en långtradare? Jag behöver ett fungerande recept som gör att det försvinner. En hård natt blir det. En tung natt. Det är så mörkt för mig just nu. Behöver en kopp te. Jag har suttit tidsvis inne på sjukhus, både i varmt land och i vinterland. Målet är att jag ska bli frisk.
 Jag ska inte ljuga, livet är jävligt tungt just nu. Känner mig km ifrån den glada, spralliga lilla Izadora. Den Izadora som älskade världen och kände sig så pigg på att göra saker. Även fast jag inte känner det längre så känns det som om det bara var igår jag stod i vinterjacka och pigga, glada ögon. Innan jag visste ordet av så klev jag in i sjukan som tar på alla mina krafter. Kan både skratta och gråta över att detta hände så fort. Har aldrig saknat mammas famn så mycket som jag gör nu. Jag och Lana del Rey ska spendera kvalitetstid tillsammans som de mystiska kvinnor vi är.  Känner även för att få munorgasm av choklad tillsammans med vänner i helgen, samtidigt som det diskuteras politik och killar. Fin plan. Jag kanske tom blir frisk då. Jag håller iaf huvudet i fas, även fast det bultar. Febern är emot mig, som om jag inte var slut nog. Men jag är iaf glad och sprudlad i kroppen av att få ha kommit hem till en underbar militärsäsong framför mig. Vill så gärna berätta, men än ska det inte komma ut något. Nu får ni bara höra om sjukdomar och trötta människor.
Jag är då hemma, med solbränna som sällskap, navelpiercingar och en påläst SoldF-bok. En okej hemkomst om ni frågar mig. 
Nu tänker jag gräva ner mina tankar i en bok. Ni finner mig i Irak 2003. 
 
 
 
//dinzezys

...

 
//dinzezys

It isn´t love

Osminkade jag är inte alltid játtecharmig.
 
Nyåret? Trerätters, festande och kamrater. En cirkel slöts dá med nya löften och mál. 2013 har nog mycket att erbjuda.
Jag har nu städat, druckit vatten och tagit alla mina mediciner. Ni har troligtvis ingen aning, men jag blev väldigt sjuk nu i Chile och jag vart jätteorolig, i tron om att jag hade fátt lungcancer. Jag har nu gjort ett löfte till mig själv om att jag ska bli frisk inför militära. Har en massa nyárslöften och mál, men denna är den viktigaste. Det inság jag igár, när jag var inne pá sjukhus där sprutor, oxygenbehandlingar och mediciininhaleringsbehandlingar tog upp min tid i 3-4 timmar. Blir jag inte frisk nu, kommer jag aldrig bli det. Jag hoppas pá det bästa och försöker hálla humöret uppe. Men det är inte lätt när man är svag.
Det är vid dessa stunder som denna värme är outhärdlig. Att sitta i ett stekhett rum, ta en massa piller och inhalera medicin samtidigt som man är febrig, yr och illamáende är verkligen inte nágot kul.
Jag tänker átminstone ta mig ork att se pá en film idag, tänker unna mig det.
Och sen när jag kommer hem till Sverige tänker jag sätta igáng och träna, oavsett vad. Jag tänker även spela Black Ops 2, som jag inte hunnit göra.
Jag är sliten, svag och slut. Men jag vet att jag kommer kämpa. Jag ska sätta igáng med studierna, jag ska  rida och träna, jag ska kämpa som bara fan i militära och jag ska även unna mig det lugn jag behöver genom att kolla pá mina kära serier. För jag vill inte bli sängliggandes, det är jag alldeles för ung för.
Just nu känner jag mig iallafall snudd berusad av alla mediciner och jag är lite yrslig. Jag ska lyssna pá lite oldschool hiphop och indiepop sá fár jag hoppas att mitt tillstánd klarnar upp.  En kopp te ska jag nog även försöka fá i mig.
Vad finns kvar i Chile att göra dá? Fota. Dra till galoppbanan. Umgás den sista tiden med släkten. Gráta. Dra hem till Sverige. 
Hoppas ni har överseende pá min fránvaro och crappy picture. Jag har liksom ingen ork över.
 
//dinzezys

Just 2012

Tänkte göra en härlig årsresumé på 2012! Ser ju fram emot detta år, men 2012 var ett händelserikt år!
 
Januari:
Började använda min systemkamera frenetiskt.
 
Jag ritade väldigt mycket under denna period.
 
Mycket satsningar med hästarna.
 

Februari:
Strax innan min födelsedag så dog min morbror och vi sprayade en hyllning till honom.
 
Firade min födelsedag med Amy och kollade på filmen War Horse.
 
Vart ihop med Robert.
 

Mars:
Dansade på The Voice och var på deras event med Alice och Amy!
 
Hade gemensam birthdayfekke med Alice!
 
Jag och Winchester gjorde stora framsteg.
 

April:
Var på skolbalen och vann buggtävlingen med bästa Matteus!
 
Började intressera mig för skating.
 
Gick på sminkkurs.
 
Alla nationella prov satte fart.
 
Maj: 
Firade Valborg med Mickan!
 
Sommaren kom påriktigt.
 
Gjorde om hela mitt rum.
 
Fick min iPhone 4.
 
Dansade salsa inför drottningen med Matteus och var degig som fan dagen efter.
 
Var på LMFAO-konserten!
 
Var på Maskinen-konserten!
 

Juni:
Var på klassresa i Ungern!
 
Spex-foto!
 
Började ta körlektioner.
 
Ett sorligt sista skolavslut med klassen som man känt i 10 år.
 
Mådde som värst under denna period, hästarna var det enda som fick mig att fortsätta.
 
Drog till USA, där jag fotade som en galning.
 
Juli: 
Satt barnvakt och fick bara ännu mer bekräftat att jag inte passar med barn.
 
Min kusin från Chile kom till Sverige!
 
Fekkade på en färja till Riga.
 
Lekte farlig på High Chaparral.
 

Augusti:
Musse såldes, en del av mitt hjärta dog lite.
 
Var på Way Out West!
 
Drog till Liseberg.
 
Började på Södra Latin och blev hipster(eller nåt!).
 
September:
 Började inom militära.
 
Pluggade som en gymnasieelev, festade som en gymnasieelev.
 
Oktober:
Beslöt mig för att lämna ifrån mig dem jag älskar mest för att söka lycka nån annanstans.
 
Festade och pluggade, all the same.
 

December:
Provred på Djurgårdens Ridskola för att sen börja där.
 
Drog till Chile för att hänga med släkt, festa och få en bränna.
 
//dinzezys
 

Fly away

 
 
//dinzezys

Get drunk

 
 
Sá min typ av häst.
Blä. Vill vara rik.
 
//dinzezys