Michelle Rodriguez

 
Har nu fått höra flertal gånger att jag påminner om Michelle Rodríguez! 
Vad är det som gör mig lik henne kan man undra? Är det för att hon också är latina? Har en temperamentfullt humör? Är tränad? Spelar roller som innehavar vapen? 
Vet inte vad som gör att jag påminner om henne, men jag ska ju inte se det som en negativ sak.
Hon är ju drop dead gorgeous och har en nice kropp med fina armar, hehe.
 
//dinzezys
 

I did it

 
Det här med att ge upp. Den känslan finns och den kan återkomma flertal gånger. Visst kan jag få känslan där jag bara vill slänga ifrån mig hantlarna och sätta mig och käka Marabou mjölkchoklad. Men samtidigt. Är det inte synd att man ger upp när man ändå har kommit så långt och offrat så mycket för att komma dit?
Det är jobbigt att träna så mycket som jag gör ibland, eftersom jag bara prioriterar det obligatoriska i mitt liv. Jag pluggar, äter och sover.  Resterande tid lägger jag på träningen eftersom jag vill få in minst 5 pass i veckan, gärna 9 om det går. Då räknar jag även med min tid då jag sitter och planerar mitt tränings- och kostschema. Det tar också tid kan jag berätta. Efter allt detta kommer min tid till vänner och familjen. Det är som sagt lite tid och jag är en väldigt upptagen människa tycker många. 
Samtidigt vill jag inte klaga. Jag valde detta och jag är även medveten om att jag inte behöver träna så mycket som jag gör om jag inte vill.  Men jag har min dröm, ett mål framför mig och jag är villig att ta till med uppoffringar för att uppnå detta. Jag skulle välja tränings- och kostlivet före allt!
Målmedveten, disciplinerad och ambitiös. Det är jag allt. Det hjälper mig att motiveras och hålla ut. För att träna, det är rätt krävande. Och att gå med i Försvaret är både krävande psykiskt och fysiskt. Men jag tänker fortfarande inte ge upp och bli bortglömd. Jag älskar att höras, att få träna och inspirera andra till den mer hälsosamma livsstilen. Ni som stöttar mig och ger mig alla dessa fina komplimanger, i verkliga livet och på bloggen, ni är guldvärda och peppande, och man blir så inspirerad av att fortsätta träna! 
Jag hoppas att jag får stå inne på Berga i givakt, en vacker dag, titta tillbaka på min resa och mig själv, hur jag vuxit personligt och fysiskt och jag vill känna känslan där jag om och om igen repeterar "Det var värt det!"
Och jag vill kunna säga tre meningsfulla ord:
Jag klarade det.
 
//dinzezys
 

Do you remember?

 
-Kommer du ihåg tjejen som gav upp?
-Nej.
- Det gör ingen annan heller.
 
//dinzezys

Horsehead

 
När jag blir gammal och rik så skall jag dekorera hela mitt hem med hästgrejjor och gå runt som en riktig cowboy. Bara för att jag kan.
 
//dinzezys
 

Tyrkisk Peber

Jag, Winston och Turkisk peppar.
 
När jag åkte på Taffsnäs Fjordridläger förr i tiden var det obligatoriskt för mig att ta med mig Turkisk Peppar. Ni vet, den där godispåsen där det var lakritskarameller med salt i, typ hockeypulversalt. Det var ALLTID införskaffat inför ridlägrena på Taffsnäs. Det är det bästa godiset efter långa ridturer eller ridpass. Så när jag var inne på pressbyrån en sväng innan jag skulle till stallet igår, så såg jag denna påse hänga där och tänkte köra en nostalgitripp. Köpte påsen och hade med den till stallet. Gott var det och nu ligger denna påse kvar i min ridväska så att jag kan snacksa lite på detta nästa vecka också!
Jag tog förövrigt en uteritt på Lullaby igår. Djurgårdens ridvägar är helt fantastiska och det var riktigt härligt väder för att rida ut. Hon var väldigt snäll och så och bjöd på en skön galopp. Men sen när vi kom in på en sandbana för att jobba lite segade hon ihop sig totalt. Hon blev en överjävlig sölkorv. Menmen, det var varmt och underlaget var tungt. Hade lite överseende. Hann inte stanna kvar i stallet efteråt, då jag hade mycket att fixa hemma. 
 
//dinzezys

Kvällens

 
Dagens träningspass:
Gym, core 50 min
15 min uppvärmning på löpband i hög uppförsbacke och högt tempo.
Crunches med vikt, 5 kg   12x5
Situps raka             20-10-5-20-10
Oblikcrunches med vikt, 5 kg 12x5
Situps sneda, oblik 12x5
Benlyft 10x3
 
Roligt och ganska skönt pass!
 
//dinzezys

That one hour...

Dagens träningspass:
Gym, armar 55 min
Bicepcurl med rep   12x3  15 kg
Bicepcurl med hantlar   10x3   6 kg
Strikt bicepcurl   12x3   5 kg
Bicepcurl i maskin   12x3   12 kg
Triceps i maskin med rep   12x3   22,5 kg
Tricepspress   10x3   27,5 kg
Triceps bakom huvudet med hantel  10x3   6 kg
 
Gick mycket bra, men tyckte kanske att jag mesade lite med vikterna. Nästa gång, då jävlar!!
 
Löptur, 30 min
80% av VO2max
4,63 km
331 kcal
6,28 min/ km
 
Testade mina nya löparskor, de var fantastico! Ett av de bästa köpen på längre!
 
//dinzezys
 
 

Frukostfrukostfrukost

 
 
Idag unnade jag mig en riktigt lyxfrukost!
Vaniljyoghurt med cornflakes, kaffe med mjölk, mörkt bröd med rökt skinka, paprika och prästgårdsost. Åt även ett ägg och ett äpple och drack jordgubbsjuice.
När man väl får unna sig, ja då jävlarns njuter man! :D
 
//dinzezys

Mitt liv för denna gång

 
Vet ni vad? Kom på att jag inte berättat något om hur det har varit på senare tid för min del. Sist ni hörde om mitt liv annat än träningen är när jag hade 2 skjutövningar. Hur har mina senare dagar spenderats då?
Först och främst så började det med att jag åkte till Korsö för att gå på en kurs med Kustjägarna. Där fick jag uppleva känslan att vara dagelev och gruppchef. Otroligt lärorikt och utmanande, men riktigt jäkla kul. Jag fick dock den oturen att behöva åka till sjukhuset kl 04.00 den fjärde dagen då jag var ute i fält med min grupp. Fullt maskerad fick jag åka polisbåt till Stavsnäs hamn och åka ambulans därifrån till SÖS. Har aldrig blivit så snabbt behandlad i hela mitt liv som denna gång då jag flyger in på bår i M90 och full maskering. Men ingen idé att oroa sig. Jag är frisk nu.
Jag jobbade på We Are Sthlm. Där fick jag prata med folk och försöka rekrytera och visa våran verksamhet, dvs FBU. Där fick jag guida Försvarsministern och tänja på min höjdrädsla genom att repellera. Rädd? Ja. Dödsångest? Ja. Glad att jag gjorde det? Ja.
Efter det så har jag spenderat mesta tiden med vänner. Jag fick även träffa mina kära pållar igen och jag fick fick också ha mina första dagar i 2an på gymnasiet. Det känns konstigt och annorlunda. 2 år kvar med slit och arbete. Vet inte riktigt hur glad och pepp jag är på det. 
Sen var jag även på den episka konserten med Wu Tang Clan. Var helt euforisk när jag stod där och försökte hoppa i ojämn takt för att kunna se nåt. Jag och min kära vän Cassandra kämpade oss fram även fast vi åkte riktigt sent till Grönan. Hade vi inte haft tillräckligt med balls så hade vi nog också blivit avspärrade utanför porten, precis som på Tenacious D. Men nä, vi jobbade oss fram. Sicksackade oss fram i köerna och slank in lite smått oskyldiga. Där stötte vi även på Bill Skarsgård. Man var lite starstruck, han är ju så läcker i serien Hemlock Grove, som jag för övrigt följt frenetiskt denna sommar.
Hur som haver, konserten var grym. Därmed basta.
Nu i helgen har jag varit från kväll till kväll utan att droppat in hemma. Nu är jag hemma dock och ska BARA vara hemma och pilla mig i naveln. För sånt tycker jag är kul.
 
//dinzezys
 

Axlar är bra!

 
Fredagens träningspass:
Axlar 45 min
Militärpresss 10x4     12 kg
Armpress, 90 graders vinkel  12x5     12 kg
Hantellyft åt sidan 12x3    5 kg
Drag till magen 12x5   25 kg
 
Riktigt roligt pass, kul att testa 2 nya maskiner också! Känns lite i axelpartiet idag kan jag säga!
 
//dinzezys
 

Full fart i terrängen

Fin vy på min springrunda.
 
Dagens träningspass:
Terrängintervaller 45 min
15 minuters uppvärmning.
Sen körde jag 7x2 minuters intervaller med 1 minuts gåvila mellan intervallerna. 
6,18 km
Brände 466 kcal.
 
Gick väldigt bra faktiskt, var riktigt jobbigt att anpassa intervallerna i terrängen. Känner att terränglöpning är en riktigt kul träningsform!
 
//dinzezys

Testat Celsius!

 
På grund av evigt tjat från nära och kära som säger "Du är ju träningsmänniska! Du måste ju testa Celsius!!" har jag tagit mig i kragen och gått och testat den nya kända superdrycken. Jag testade smaken Vilda bär och ja...
Vet inte riktigt vad jag skall tycka om denna. Den var nog god, men ändå konstig. Kunde inte riktigt lägga fingret på om jag gillade det eller inte. Tyckte det påminde lite om cider (Fast vad vet jag, jag dricker ju inte heh) så det är väl positivt, men samtidigt så gjorde kolsyran att allt blev så konstigt på något sätt. Näe, vet som sagt inte om jag gillade den eller inte... den får en 6/7 av 10. 
Celsius är populärt eftersom den är vitaminberikad. Den innehåller C-vitamin och 6 olika sorters B-vitaminer. Dessa vitaminer bidrar till minskad utmattning och trötthet och ökar även kroppens upptag av järn.  Drickan innehåller koffein och guarana som ger energi och är även fylld med antioxidanter från bland annat ingefära, guarana och grönt te. Sen innehåller den självklart 0 g socker. 
Som sagt, helt okej..dock konstig.
 
//dinzezys

Saknade vänner.

Jag och Lullaby, den tryggaste hästen jag känner.
 
Det var en bra dag. Tills jag kom till stallet och fick träffa på mina älsklingar efter sommarens uppehåll. Jag har ett projekt på G som inte fick sätta igång precis som jag hade tänkt mig, berättar mer om det senare. Fick inte heller rida nån häst som jag trivs med, utan fick rida Micka. Började med att skritta ut ett varv runt stallet och sen värma upp i paddocken. Efter det så jobbade jag på att rida i en sextagon-formig volt där ytterbogen ska vara inåt, samtidigt som hon skulle vara rakställd. Detta gjorde jag i alla gångarter. Det gick skit rent ut sagt. Hon lyssnade inte riktigt på vad jag sa, jag förstod knappt själv vad jag skulle göra för att hon skulle förstå. Hon gick inte ett endaste fint steg, enligt mig. Avslutade med lite skänkelvikningar i trav snett igenom och det gick väl helt okej, fortfarande så såg vi skitfula ut. Nä, det var ingen bra dag.
Efter ridpasset skrittade jag av henne en runda utanför stallet och sen tog jag hand om henne, genom en ordentlig ryktningssession. Efter det smörjde jag hennes sadel och träns, borstade av schabraket och sadelgjordstunneln, mockade i hennes box och sopade utanför uteboxarna. Därefter bar det av hemåt.
Skall som sagt berätta mer om mitt lilla "projekt" vid senare tillfälle. Nu vill jag bara sova..
 
//dinzezys

Terränglöparoskulden borta!

 
Dagens träningspass:
Terränglöpning, 40 min
70% av VO2max
5,3 km
40 min
369 kcal förbrända
7,18 min/ km
 
Terränglöpning var riktigt jobbigt, men roligt! Idag sket jag fullständigt i prestationer. Jag sket i hur långt jag sprang utan jag sprang bara fritt, mest för att känna hur kroppen arbetar och hur natur är runt omkring mig. 
 
Magövningar:
12x3 crunches rakt fram
12x3 crunches åt sidan
12x2 raka ben, ner mot marken 
12x2 raka ben, ner mot marken sidleds
 
//dinzezys
 

Obs! Glöm inte!

 
Ni får ju självklart inte glömma att följa mig på Instagram, ni som har! Dinzezys heter jag där och där är det inte bara träning som gäller! ;)
 
//dinzezys
 

Rörlighet!

 
Lördagens träningspass:
Rörlighet 40 minuter
Uppvärmning i rörlighet, totalt 5 minuter, en cirkel med rörlighet med fokus på ben, höft och skuldror.
Bröstryggsrörlighet i 15 sekunder dynamiskt på varje sida, rotationsövning
Bröstryggsrörlighet, 15 sekunder dynamiskt på varje sida, rotationsövning 
Rotation i planka, 15 sekunder dynamiskt på varje sida
Utfall framåt med rotation, 15 sekunder dynamiskt på varje sida
Utfall åt sidan med uppsträckta armar, 15 sekunder dynamiskt på varje sida
Roterat utfall med sidoböj, 15 sekunder dynamiskt på varje sida
Fotledsrörlighet framåt och bakåt, 15 sekunder dynamiskt på varje fot
Fotledsrörlighet i sidled, 15 sekunder dynamiskt på varje fot
Fotledsrörlighet i rotation, 15 sekunder dynamiskt på varje fot
 
Var skönt med lugnt meditations-musik och en lugn träningsform, men ouch!
Jag var stel på ställen som jag inte ens visste att jag hade! Mycket spännande! Det känns lite av fortfarande faktiskt, haha. Det är alltid kul med nya upptäckter.
 
//dinzezys

Vad äter du ikväll?

 
 
Fredagskvällar..Alltid den kvällen man faller dit på gällande onyttigheter. Alltid farligt när man går in i affären och ska handla inför kvällen, man brukar alltid stå och sukta vid godis- och snackshyllorna! 
Så jag skippade självklart godisbitarna och köpte morötter och gurka och dippmixerna sourcream & onion och chili mix. Fredagskvällen med pappa bestod alltså av grönsaksdipp och en hemmagjord bärsmoothie.
Detta knaprades på samtidigt som vi kollade på filmen "We Were Soldiers". Så rörande film, grät 4 gånger under filmen varav den sista omgången där det tog 15 minuter för att sluta böla. Sevärd film, helt klart!
 
//dinzezys

Lite träning har inte skadat någon, bara min rumpa och mina ben.

 
Måndagens träningspass:
Gym, rygg 55 min
10 minuters uppvärmning, powerwalk på löpband
Hantelrodd 11 kg         12x3 på varje arm
Stående rodd 20 kg     12x3
Latsdrag 30 kg         12x3
Sittande rodd 25 kg       12x3
 
Det gick rätt så bra, har dock hamnat i den där svackan då man inte kan öka vikterna och så, känns jättejobbigt men det är bara att fortsätta kämpa.
För övrigt så har jag gått ner från 61,4 kg till 59,4 kg. Det måste vara tack vare kursen med Kustjägarna på Korsö och nyttig mat. Är glad! Var länge sen jag var under 60-kilos strecket.
 
Dagens träningspass:
Gym, axlar och ben 1 h
Militärpress 12 kg     10x4
Lyfta viktskiva med båda armarna 15 kg    12x3
Utåtrotation 2,2 kg    8x3 på varje arm
Inåtrotation   3,4 kg    8x3 på varje arm
Framsida ben, benspark  35 kg  10x5 
Squats i schmidthmaskin  60 kg totalt   10x5
Benpress  60 kg    10x5
Vadmaskin   40 kg    10x3
 
Gick helt okej, min högra armbåge började dock krångla, så jag fick ta det lugnt under axelpasset.
Benövningarna gick dock väldigt bra!
 
//dinzezys

Motivation och god frukost.

 
Då jag har ätit rätt så ohälsosamt de senaste tre dagarna så åt jag imorse kvarg(0,1% såklart) med kanel, äpple och grönt te för matsmältningen. Jag säger bara, försök få i er kanel. Minskar sötsuget något extremt!
För övrigt så lägger jag upp lite motivationsbilder, mest för att jag själv inte har något att göra.
 
//dinzezys

En av de bästa måltiderna

 
Njutning? Det är när man får äta sin enda måltid som innehåller kolhydrater. Denna skål med gröt, äpple, lättmjölk och kanel är ett av det godaste man kan äta. Min kropp känner alltid på morgonen att jag behöver fylla på med mer energi, så denna energiknippe till måltid är perfekt!
Börja ta för vana att äta gröt ni också!
 
//dinzezys

My shape

 
Tänkte bara visa dagsformen. Är långt ifrån nöjd, men jag skall kämpa och kämpa!
Sen får ni även ett litet léende som grädde på mosen!
 
//dinzezys

Psykiska kränkningar!

 
Har ni tänkt på hur mycket skit er kropp får ta?
De får ta emot mycket fysiskt, genom att man äter godis och annat ohälsosamt.. men det som den får ta emot mest är psykiska kränkningar. 
Vi har väl alla tänkt nån gång, "Min mage är för stor..", "Mina armar är inte tillräckligt muskliga", "Jag har dubbelhaka", osv..
Varför sitter ni och klagar på hur er kropp ser ut när det är NI som ger den energi som den aldrig kommer använda? Den energin lagras och väntar på att ni ska röra på er! Vi äter för att vi ska leva, inte för nåt annat.
Det är inte er kropp som automatiskt blir vältränad. Om ingen låter kroppen träna kommer den aldrig bli vältränad. Inse det, så kommer ni nå ert mål.
 
//dinzezys
 

Mysgott

 
 
Tänkte tipsa er om en helt kalorifri saft som smakar precis som BOB-saft! Den är helt naturligt sötad och otroligt god. Det gäller som sagt att göra dem små nyttiga valen i livet!
 
//dinzezys

Vad skulle ni välja?

 
Vad skulle ni välja?
 
//dinzezys
 
 

Bra vs gott

 
Detta är två "good"-tilltugg.
En som är bra för dig och en som är god.
Jag vet vad jag skulle välja.
Gör ni?
 
//dinzezys
 

Kämpa

 
Lördagens träningspass:
Powerwalk på löpband 40 min
Första 20 minuter på lutning grad 14, sen 20 minuter i grad 9
3.57 km
11.12 min/km
 
Tyckte det gick bra med tanke på att jag legat inne på sjukhus, mådde dock rätt så dåligt efter träningen.
 
//dinzezys

Dat förbränning!

Vill ni ha lite förbränningstips?
Drick grönt te, sätter igång matsmätningssystemet väldigt bra! Även kaffe fixar förbränningen!
Om ni vill dricka med mjölk så skall ni inte glömma att dricka med lättmjölk, för dricker ni fetare mjölk så åker effekten åt motsatt håll!
 
//dinzezys

Skönt skall det vara!

 
 
Torsdagens träningspass:
Promenad 45 min
4,53 km
219 kcal brända
9,56 min/km
 
Skön avkopplande promenad!
 
//dinzezys
 

Så himla fin..

 
 
//dinzezys