Spacebound

 
Vår kropp är som den jämt har varit, ända sen urminnes tider, ända tillbaka till stenåldersmänniskorna. Men våran livsstil är modern, våran miljö är modern. Och det är därför inte konstigt att vi drar på oss en massa smärtor och problem. 
Vi sitter för mycket nu för tiden, det har väl alla hört. Men det finns även andra problem som är bidragande faktorer till våran hälsa. Vi går i alldeles för hårda skor och vi omger oss med symmetriska och platta ytor, för att slippa alla hinder som man måste klättra eller ta sig över på annat sätt. Desto mindre vi tränar vår balans, desto lättare är det att dra på sig skador. Bristen på balans och den dåliga hållningen är anledningen till att de flesta människor drar på sig överbelastningsskador. Det är alltså inte träningen det är fel på, utan felet ligger i att det tog för lång tid innan man började röra på sig. Vi människor har alla förutsättningar för att leva hälsosamt och aktivt. Smärtans orsak är alltså moderniteten i våran livsstil och miljö. 
Så tänk efter. Vill du börja träna nu och bevara din hälsa och din fysiska form? Eller vill du ta hand om det vid senare skede? 
Små förändringar kan ge stora resultat. Börja promenera utomhus på riktig terrängmark. Du får jobba med rumpan, fötterna och hjärnan för att kunna ta dig över alla hinder som skogen erbjuder. 
Din dagliga motion kan försäkra dig om en långsiktig hälsa, utan smärta. Det är aldrig för sent för att börja, det är inte svårt att ge sig ut och träna, det kommer inte vara lätt för dig om 20 år utan aktiv rörelse. 
Jag tränar för att vara frisk, stark, lycklig och energifull. Jag vill vara ung och fräsch så länge som möjligt. 
Det är ni som bestämmer hur erat liv skall vara, både nu och i framtiden. Välj rätt. 
 
//dinzezys
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback