Body And Blood

 
Kommentar av Anonym på inlägget "Bulbform":
Jag har vissa synpunkter på din kost. Det du anser vara "nyttigt" verkar till största del bestå av kött. Förutom den uppenbart etiska aspekten i att överstiga sin köttkvot så extremt mycket (förstör miljön, bidrar till världssvälten, gynnar en fruktansvärd djurhållning) så får du i dig enorma mängder antibiotika och hormoner. Rött kött och korv ökar dessutom risken för cancer signifikant.

Att lägga upp sin kost på det där sättet är otroligt hänsynslöst mot omvärlden. Produktion av kött är en av de största anledningarna till utsläpp idag, och vi måste arbeta gemensamt för att minska vårt intag - inte lägga upp en kost där man i princip bara äter slaktade djur. Kostprogrammet kommer bli nyttigare både för dig och resten av världen om du lägger till linser, bönor och baljväxter (bra med protein, vitaminer och fibrer, långsamma kolhydrater), fullkornsmat, nötter mm. Rotfrukter går jättebra att äta om de får svalna; de blir då långsamma kolhydrater och superbra källor till näring.

 

 
Svar på tal:
Lugn i stormen nu. Kött är nyttigt på det sätt att man får i mycket protein som är kroppens byggstenar. Nu verkar det som att du tror att jag tänker äta en tallrik fylld med kött och sen vid sidan om ha en liten tallrik till för lite extra kött. Jag kommer inte öka min köttkonsumtion överhuvudtaget, jag kommer äta lika mycket kött som jag åt förr. Det som jag påpekade var att jag tar bort kolhydrater förutom de som finns i grönsakerna. Jag skrev att jag kommer äta olika köttsorter som pastej, skinka etc. men det betyder inte att jag kommer LASTA på tallriken med allt det vid varje måltid. Att ta upp det här med miljöförstöring, världssvält och djurhållning är intressant. Jag är mån om miljön, men om jag skulle börja tänka på att jag inte ska göra något som förstör miljön kan jag lika gärna stänga in mig i mitt rum med lamporna nedsläckta och sitta i min soffa och stirra ut i tomma intet. Jag gör det jag kan för att inte förstöra miljön, jag tänker inte påverka min kost pga det. Grönsaker, frukt och rotfrukter blir sjukt besprutade och förstör också miljön. Då kanske jag måste sluta äta det också?
Och att ta upp det här med djurhållning är inte ens värt att påpeka. Jag donerar pengar varje månad och är aktuell i slakt och allmänna djurfrågor och gör allt jag kan för att dålig djurhållning skall avskaffas. 
Att jag fär i mig antibiotika, hormoner och dessutom cancer. Ja, det problemet den dagen. I fisk finns det extremt mycket tungmetaller som är skadligt. Då borde jag nog sluta äta det också.
Så om jag nu inte kan äta kött pga att jag förstör världen och får cancer, om jag inte kan äta grönsaker och rotfrukter eller frukt för att de besprutas och förstör miljön, om jag inte kan äta fisk för att det finns tungmetaller i det...vad ska jag äta?
Jag får i mig linser, bönor och baljväxter. Även nötter tar jag in. Det jag påpekade var att jag skall ta bort kolhydrater förutom grönsakerna(som jag då inkluderar linser och bönor,etc).
Hoppas du fick ett konkret svar på din synpunkt!
 
//dinzezysKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback